Станислав Владимиров: Над 1000 дка са засегнати от пожара край Перник

Над 1000 дка са засегнати от пожара край Перник, локализиран е и няма опасност за жилищните сгради в кварталите „Мошино“ и „Тева“. Това съобщи във вторник кметът на Перник Станислав Владимиров по повод огненото бедствие между селата Мало Бучино и Големо Бучино. Пожарът избухна на 2 август.

„Цяла нощ огнеборците продължиха да работят. 4 екипа бяха на терен. Пожарът е локализиран, той в момента е на отделни язви в гората на кварталите „Мошино“ и „Тева“. Благодаря на всички пожарникари и доброволците, които се включиха и спомогнаха да се ограничат мащабите на пожара“, посочи кметът. „Сутринта говорих с началника на пожарната. Те са на терен и са  ограничили периметъра, в който може да се разраства огънят. Въздухът цяла нощ се усещаше на изгоряло. Вятърът е доста по-добре от вчера. На самия 2-ри южният вятър спомогна мащабите на пожара за часове да станат огромни и да застрашат и жилищни сгради в Големо Бучино“, добави Владимиров.

„Над 1000 дка са засегнати по пожара. Това са смесени площи – храсти, треви и гора. Нямаме данни за пострадали хора. Ще бъдем на терен през целия ден. Надявам се пожарникарите да успеят да се справят“, допълни той. Градоначалникът апелира хората да бъдат изключително внимателни, защото и най-малката небрежност може да предизвика пожар.