Страшно автомеле! Синът на бивш полицейски шеф помете с опела си младежи в Петрич пред заведение на съпруга на прокурор П. Костадинова, отрязаха крака на 18-годишния Крум

Синът на П. Попстоянов е задържан, тестът му за алкохол и дрога е отрицателен, имал книжка от 2 месеца

Гл. инспектор Р. Рапчев: Не са правени дрифтове, шофирано е с висока скорост на мокра настилка

 

Продължава да е тежко състоянието на тримата младежи, които бяха блъснати от кола в Петрич вчера вечерта, като момчето претърпя ампутация на крака на мястото на инцидента.

Ранените са момче на 17 години и две момичета – на 15 и 16 години. Освен тях още едно дете е с наранявания. Стана ясно, че зад волана е бил 18-годишният син на бивш полицай от Петрич. Взел книжка преди 2 месеца.

Георги Попстоянов

Според очевидци колата му се е движела с изключително висока скорост, когато връхлетяла върху навес, където група младежи се криели под дъжда. Той е задържан, а близките му отказаха коментар. Според информация на кореспондента на „Вяра” това е 18-годишният син на бившия шеф на Икономическа полиция и ликвидатор на консервна фабрика „Петричка праскова” Пламен Попстоянов.

Росен Рапчев

Той е блъснал трима тийнейджъри пред заведение „Катмите”, събственост на съпруга на административния ръководител на РП Пиринка Костадинова. Според главен инспектор Росен Рапчев от Пътна полиция причината за катастрофата е несъобразената скорост с мократа настилка. Според информация на кореспондента на „Вяра” пострадалите са 18-годишният Крумчо от Първомай, сестра му и нейна приятелка от петричкото село Тополница. Те са пометени от водач на автомобил „Опел Астра“. Шофьорът се движил с несъобразена с пътните условия скорост с автомобила си, когато колата излязла вдясно от пътя и се забила пряко в тримата младежи, които се криели под навеса на заведението, прибирайки се от събор за Голяма Богородица в едноименната черква в Петрич. Кварталният на село Първомай е извикан спешно, за да установи кои са младежите, пострадали в пътния инцидент. Според управника на най-голямото село в община Петрич Стоян Стойчев няма такъв жител в родното му село. Това е съобщил той на екипа криминалисти от Слънчев бряг, където е на почивка със семейството си. В бюлетина обаче се посочва, че пострадалото момче и сестра му са жители на село Първомай. В заведението, пред което са били пометени младите хора, са се търкаляли купища стъкла и безалкохолни напитки, а пред него още личаха кървавите петна от катастрофата. Възрастни мъже, които минаваха по тротоара пред заведението, с възмущение коментираха, че днешната младеж карат като луди по петричките улици. Пробата на виновника за ПТП-то обаче е отрицателна за наличен алкохол в кръвта му и наркотици.

Според Росен Рапчев от отдел “Пътна полиция” 18-годишният водач е имал книжка от два месеца. Той не е правил дрифтове, но се е движил с несъобразена за пътните условия скорост според полицията. По думите на Рапчев причина за инцидента е несъобразена скорост спрямо пътните условия. Според униформените информацията до момента сочи, че младият водач шофирал колата на мокър асфалт. По време на управлението момчето губи контрол над автомобила и блъска младежите. „Имаме досъдебно производство и експертизата ще покаже. Ще се каже допълнително. Не съм съгласен, че е имало дрифт при тежкия инцидент в Петрич“, обясни главен инспектор Росен Рапчев. Под ръководството и наблюдението на Районна прокуратура-Петрич се води разследване на пътнотранспортното произшествие. Инцидентът станал около 00,25 ч. на ул. „Цар Борис Трети“ в гр. Петрич. Според официалното съобщение на прокуратурата: „Осемнадесетгодишен водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара. В резултат на това били блъснати намиращите се наблизо двама младежи. Понастоящем седемнадесетгодишно момче от с. Първомай и петнадесетгодишно момче от с. Тополница са настанени за лечение в МБАЛ-Югозападна с опасност за живота. Предстои привличането на обвиняем по образуваното досъдебно производство”.

Според бащата на момичето децата са спасени благодарение на бързата реакция на медиците. Тежко ранените Валентина и Крум са настанени в реанимацията. „В тежко състояние, обилна кръвозагуба, с откъснат единия крайник е момченцето, момичето с размачкана подбедрица, в момента са стабилни, остават за наблюдение”, обясни д-р Методи Михайлов от МБАЛ „Югозападна”.