Съветниците в Сандански казаха единодушно „да” на изграждането на АМ „Струма” в участъка Ново Делчево – с. Дамяница

ОбС шефът Георги Синански призова: Да не спираме строежа на този интернационален път

26-08-01-s1

Георги Синански (вдясно) призова да не се спира строежът на този интернационален път.

Само за десет минути без никакви дебати местните парламентаристи в Сандански дадоха зелена светлина за изграждането на автомагистрала „Струма” в района. Единодушно с 22 гласа „за” общинските съветници решиха на извънредна сесия имотът да премине от публична в частна общинска собственост. Това се налага за изграждането на Лот 3.3 с обхват от 379 + 500 км с общински път с Ново Делчево – с. Дамяница.

Председателят на ОбС Георги Синански обясни, че ако решението се чака до редовната сесия, ще се получи закъснение с 30 дни.

26-08-01-s2

Общинските съветници приеха единствената точка за десет минути.

”Да не спираме строежа на този интернационален път”, призова съветниците Синански.

Единствено общинският съветник Емил Панайотов се поинтересува къде ще се осъществи връзката на автомагистралата в района и точно откъде ще се влиза в Сандански. Г. Синански веднага уточни, че връзката ще се осъществи при пътя за новата автогара.

Както „Вяра” писа, в края на август миналата година ексминистърът Лиляна Павлова даде старт на строителството на лот 3.3 от АМ „Струма”.26-08-01-s3

Емил Панайотов (в средата) се поинтересува къде ще се осъществи връзката на автомагистралата в района.

„Надявам се предсрочно, още в края на 2018 г., да бъде завършен лот 3.3 на автомагистрала “Струма”, защото всеки един новоизграден участък спасява човешки животи”, заяви Лиляна Павлова на церемонията, с която стартира строителството на 24-километровата отсечка от магистралата, от Кресна до Сандански.  Така стартира строителството на лот 3.3 от АМ „Струма” с дължина 24 км, който е и най-сложният участък, отбеляза министър Павлова.

Срокът за завършването на отсечката е пролетта на 2019 г., но строителите имат професионализма и опита в магистралното строителство, така че им пожелавам да успеят да го завършват още в края на 2018 г., заяви министър Павлова.

Проектът е разделен на 4 части и включва два големи пътни възела при Кресна и Сандански, 25 големи съоръжения – мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка, надлез над жп линията София – Кулата, 9 селскостопански подлеза и надлеза, 4 площадки за отдих и т.н.
Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум “Струма Лот 3.3”, в който участват “ГБС инфраструктурно строителство” АД, “Пътстрой 92” АД, “Главболгарстрой” АД и “Геострой” АД.
Стойността на договора е 234 123 012 лв. без ДДС.
Строителния надзор ще осъществява “Пътинвестинженеринг” ЕООД, като стойността на договора е за близо 3 млн. лв. без ДДС.