Sunday, June 16, 2024
HomeРегионБобов долСъдии от Кюстендил влязоха в бобовдолския затвор за среща с шефа Кр.Попов

Съдии от Кюстендил влязоха в бобовдолския затвор за среща с шефа Кр.Попов

Административният ръководител на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова и съдии от наказателното отделение на съда проведоха работна среща с ръководството на затвора в Бобов дол, по тяхна покана. На срещата присъстваха председателите на Административен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил, съдия Иван Демиревски и съдия Чавдар Тодоров, както и окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Началникът на затвора, старши комисар Крум Петров акцентира на взаимодействието със съдилищата в Кюстендилска област и по – специално на делата за условно предсрочно освобождаване в Окръжен съд и на тези по жалби на лишени от свобода пред Административния съд. Петров информира и за новостроящите се затвор и арестантски помещения в с. Самораново. Заместник- началникът на затвора Весела Конакчийска презентира информация и снимки, от създаването на затвора в Бобов дол през 1956 г. до днес. Тя акцентира и на резултатите от работата на арт клуба, и отбелязването на националните празници в институцията.

„Имаме добро сътрудничество и комуникация, които надявам се да са запазят и за в бъдеще“, коментира председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

Гостите разгледаха затвора в Бобов дол, в това число част от спалните помещения за лишените от свобода, столовата, библиотеката и фитнес залата, както и Средно училище „Д- р Петър Берон“, което се намира на територията на затвора и е за лишени от свобода.

Окръжният прокурор Камелия Стефанова коментира взаимодействието на прокуратурата със затворническата администрация, по сигналите, които постъпват от лишени от свобода.

RELATED ARTICLES

Most Popular