Friday, May 3, 2024
HomeСпортДоминация на домакините в ЮЗ Трета лига

Доминация на домакините в ЮЗ Трета лига

На терените на Югозападна България в мачовете от 28-ми кръг за първенството наТрета лига се изиграха седем, вместо десет мача, както бе по програма. Отбелязани бяха общо 22 гола, от които 14 от домакините и 8 от гостите.

Срещата Миньор (Перник) – Чавдар (Етрополе) не се игра  поради отказ от участие в настоящото първенство на отбора-гост.

Миньор получава служебна победа и остава лидер във временното класиране.

Срещите между отборите на Балкан (Ботевград) –Славия ІІ и дублиращите на ЦСКА и Левски също бяха отложени.

 

Вихрен Банско Тиим

 

На градския стадион в Сандански се игра мачът между местния Вихрен и Банско Тиим от град Банско. И двата тима трябваше да играят двубоя само за престиж, липсваше напрежение за атакуване на челото или опасност от влизане в зоната на изпадащите. При това положение футболистите на двата тима играха открит футбол, изпъстрен с много добри моменти. Головете за отбора на домакините отбелязаха Калоян Тодоров-три, и по един Александър Якимов и Христо Димитров. Точни за отбора на гостите бяха Владислав Златинов от дузпа и Тодор Паланков. Така с победа с 5:2 отборът на Вихрен прибави нови три точки към актива си и заема 4-то място с 47 точки, а този на Банско – 12-о с 35 точки.

 

Кюстендил – Ботев (Ихтиман)

 

На стадион „Осогово“ в Кюстендил се срещнаха едноименния тим и Ботев (Ихтиман). От треньорския щаб на гостуващия тим  заявиха преди мача, че нагласата им е за постигане на победа и пореден мач без загуба. Това наистина стана факт, като основна заслуга за победата на футболистите на Ботев имат Василийе Милованович, който реализира две попадения с 30-а и 41-ва минути и  Мартин Иванов в 73-та минута. Срещата бе ръководена на нужното равнище от главния арбитър Петър Николов. С тази победа Ботев (Ихтиман) е на 5-о място с 46 точки, а ФК Кюстендил – на 7-мо с 39 точки.

 

Септември (Симитли) – Рилски спортист

 

На стадион „Арена Симитли“ местният Септември излезе срещу Рилски спортист (Самоков). Срещата бе от изключително важно значение за отбора на домакините, които само при победа се отдалечаваха от опасната зона на изпадащите. С голове на Лъчезар Дафков в 39-та, Алекс Желев – в 50-а и Венцислав Маламов в 53-та минута тимът от Симитли записа победа и е на 14-о място с 30 точки. Почетното попадение за отбора на Рилски спортистотбеляза Добромир Панчаревски в 37-ма минута. След тази загуба Рилецо е вече 8-ми с 38 точки.

 

Септември II– Хебър II

 

На стадиона в Герман се срещнаха дублиращите отбори на столичния Септември и Хебър(Пазарджик). Мачът беше от изключително важно значение за отбора на Хебър ІІ, които се намират в опасната зона на изпадащите и всяка точка за тях е ценна. Последният съдийски сигнал на Иво Иванов дойде при нулев резултат, който беше добър за гостуващия тим и ги класира на 18-о място с 26 точки, запазвайки шансове за оцеляване в групата при успешни игри в оставащите мачове от първенството. Според думите на старши треньора на Септември ІІ Андрей Андреев отборът и гостите са извадили голяма доза късмет, като непростими пропуски за техния тим е направил Жулиян Иванов на два пъти, а Андрея Дудуленски е изпратил топката в напречната греда на противника отблизо. На два пъти, според Андреев, е имало нарушения за дузпи, но главният арбитър не е посмял да ги отсъди.  След това равенство отборът на СептемвриІІ е на 10-о място с 37 точки.

 

Сливнишки герой – Пирин (Разлог)

 

На стадион Сливнишки герой в град Сливница се игра мачът между отборите на местния едноименен тим и Пирин (Разлог). Този мач за отбора на Героя бе за заемане на по-предно място в таблицата, а за гостите победата бе от изключително важно значение, за да излязат от дъното на таблицата. На терена имаше феърплей и с голове на Димитър Панталеев в 49-та, Марио Петков в 54-та и Александър Александров – Аци в 57-ма и 93-та минути отборът на домакините се поздрави с убедителна победа с 4:0 и са вече 3-ти във временното класиране с 49 точки. Отборът на Пирин (Разлог) заседна на дъното на таблицата с 23 точки.

 

ЦСКА 1948 ІІІ Оборище (Панагюрище)

 

На стадион НСА на затревеното игрище се срещнаха отборите на ЦСКА 1948 ІІІ и Оборище (Панагюрище). Срещата беше от изключително важно значение и за двата тима. При победа отборът на домакините се отдалечаваше от опасната зона, същото важеше и за футболистите от Панагюрище, за да съхранят надеждите си за оцеляване в групата. Първият гол в срещата бе дело на Георги Божилов в 47-ма минута за 0:1. В 63-та минута Петко Петков се възползва от недобре избита топка от вратаря на домакините и покачи на 0:2. В 70-а минута Никола Недков оползотвори атака на домакините и с шут от 12-13 метра намали резултата на 1:2. Този резултат се запази до края на срещата  и футболистите на Оборище ликуваха, защото съхраниха надеждите си за излизане от опасната зона, класирайки се на 17-о място с 27 т. Отборът на ЦСКА 1948 ІІІ е на 13-о място с 32т.

 

Костинброд – Витоша (Бистрица)

 

На стадион „Георги Бенковски“ в Костинброд се срещнаха местния ОФК и Витоша(Бистрица). Този мач бе от изключително важно значение за отбора на домакините, намиращ се в опасната зона. С гол на Борислав Будинов в 55-та минута след отлично центриране на Стефан Методиев присъстващите на стадиона ликуваха, и имаше защо – това попадение се оказа златно, което донесе трите точки за ОК Костинброд и те са вече извън опасната зона, заемайки 15-о място с 28 точки, но и с мач по-малко, само с точка повече от преследващите го Славия ІІ (с два мача по-малко)  и Оборище(Панагюрище) с 27 точки. Отборът на Витоша е на 11-то място с 36 точки.

Сливнишки герой разби с 4:0 Пирин (Рз) на свой терен. Снимка: Бисер Тодоров

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular