Съседите Иван Иванов и Борислав Георгиев: Море от боклуци ни залива от месец, кофите на ул. „П. Динеков” в Дупница преливат, 50 къщи бедстваме

„Дупница клинър” трябва да почисти в най-кратки срокове, очакваме обяснение защо отпадъкът не е извозван по график, заявиха от общината

21-01-03-79103_n
Иванов изпрати на редакцията снимки от морето от отпадъци, което се е заформило около кофите за боклук.

„Море от боклуци ни залива, а от Нова година не сме виждали кола на сметосъбиращата фирма. Кофите за боклук на „Петър Динеков” №16 преливат, 50 къщи буквално бедстваме.

21-01-03-2116_900635_o

Районът между улиците „Бузлуджа” и „Петър Динеков” в Дупница е превърнат в сметище”, оплака се във „Вяра” дупничанинът Иван Иванов. Той и съседът му Борислав Георгиев са подали сигнал и в отдел „Екология” в община Дупница, те ни изпратиха и снимки от препълнените кофи за смет и струпаните около тях отпадъци.

„Последно дойдоха да съберат боклука два дена преди Нова година. Около кофите е пълно, има и купища сгурия, ако завали дъжд, прахта ще потече из улиците, ще задръсти и шахтите. Само студът пък ни спасява от ужасното зловоние и заразите, които щяха да плъзнат около това бунище, ако беше по-топло. На мястото се навъртат и 5-6 кучета. Възмутени сме, ние си плащаме данъците и такса смет и не заслужава това, в безизходица сме. Не може да се сещат за нас само по време на избори. Камионите ходят до „Бузлуджа” №108, ами ние в боклуци ли да се заринем? Докато стоеше снегът, можеше да се мине с номера, че камионът не може да се качи, но в момента улицата е напълно проходима и това не може да е оправдание.

На съседната улица „Ген. Вазов” живее служителката на община Дупница Манчева. Доколкото знаем, тя отговаря за наетите по програмата за временна заетост. Манчева доведе хора да изчистят около дома й. Ние обаче какво да правим? Този ад не ни беше спохождал от доста време, чистеше се редовно, но сега положението е нетърпимо, не издържаме повече в това положение”, заяви Иванов.

От пресцентъра на общината уточниха за „Вяра”, че служители на отдел „Екология” са били на място. Вече е поискано обяснение от сметосъбиращата фирма „Дупница клинър”.

„Днес (вчера) в ранния следобед е получен сигнал за същия адрес в отдел “Екология” на община Дупница. Сигналът е приет и веднага е осъществена проверка на място от служители на отдела. Констатирано е наличието на огромна маса отпадък, който не е събран от сметосъбиращата фирма „Дупница клинър”. Изпратените снимки са напълно коректни и отговарят на ситуацията, установена на мястото по време на проверката, направена от служителите на отдела. Фирмата вече е уведомена, разпоредено е да предприеме необходимите действия за почистването в най-кратки срокове. Изискано е и обяснение за създалата се ситуация и каква е причината да не се е извозвал отпадъкът по регламентирания график.

Община Дупница се счита за длъжна да поднесе своите извинения на жителите в района за причиненото неудобство”, обобщиха от пресцентъра на община Дупница.