С благословията на дядо Серафим кметът К. Котев откри обновения за около 2 млн. лв. околовръстен път в Сандански

Кметът Котев пожела пътят да се ползва безаварийно дълги години

Изградени са нови тротоари, пътното платно е разширено, има 30 нови паркоместа, уличното осветление е подменено с LED

 

С тържествен водосвет от Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим започна официалната церемония по откриване на кръговото движение на окоровръстния път, свързващ Е-79 с курортната местност Попина лъка и Пирин планина.

Петя Костадинова, Георги Танчев, дядо Серафим и кметът Котев

Обновеният пътен участък беше открит от кмета Кирил Котев. Неговата стойност е за около 2 млн. лв. „След ремонтните дейности на улиците „Георги Скрижовски“, „Дядо Ильо войвода, „Рила“ съм щастлив да открием един напълно реконструиран и обновен път, който е с изцяло нова визия.

Присъстващи на церемонията се почерпиха с питка и мед

Вярвам, че ще го ползваме дълги години безаварийно“ – каза кметът Кирил Котев след благословията на Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Гости на официалното откриване

Водеща на церемонията беше Петя Костадинова – старши експерт в Дирекция „Образование и култура” в общината. Присъстваха зам.-кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, ОбС шефът Г. Георгиев и др. На откриването бяха още Емил Златков – председател на Български потребителски център и член на УС на СХРТ в Сандански, Вангел Цилев, Михаил Златков, Ивайло Янев, Георги Митрев; Николай Буков, Илиян Фикинчев и много граждани.

В края на 2017 г. община Сандански започна мащабен ремонт на една от основните пътни артерии на града. За първи път от изграждането на околовръстния път изцяло са подменени асфалтова настилка, канализационната и водопроводната система на ул. „Стефан Стамболов“. Изградени са нови тротоари, пътното платно е разширено, обособени са допълнителни ленти за престрояване (където е необходимо) и 30 нови паркоместа. Изградено е първото кръгово кръстовище в града. Бетониран е подходът към път „Южна дъга“.

Сладина Ерменкова – крайната вляво

Изградени са подпорни стени. Уличното осветление е подменено с ново и по-икономично – LED осветление. Освен подобряване организацията на движението и подсигуряване комфорта и сигурността на гражданите и гостите на град Сандански, реконструкцията на околовръстен път – ул. „Стефан Стамболов“, постигна намаляване на запрашеността в региона, намаляване загубите на питейна вода. След приключване на ремонта се спря изтичането на отпадни води в рамките на града, което предизвикваше появата на миризми, комари и гризачи.

Обновеният път

Мащабният проект, финансиран изцяло от общинския бюджет, е част от поставените приоритети пред управлението на кмета Кирил Котев за подобряване на инфраструктурата в община Сандански и естетизиране на околната среда. В продължение на тази политика е и новото озеленяване по бул. „Тодор Каблешков”, което се поддържа от напълно автоматизирана напоителна система. Тези дейности, наред със санирането на редица жилищни сгради, превръщат постепенно Сандански в модерен град с европейски облик.