Thursday, May 2, 2024
HomeСпортТравис Тейлър с престижен трансфер в Бундеслигата, смени "Рилски спортист" с "Брауншвайг"

Травис Тейлър с престижен трансфер в Бундеслигата, смени “Рилски спортист” с “Брауншвайг”

Една от звездите на БК “Рилски спортист” Травис Тейлър изненадващо парафира договор с немския елитен “Брауншвайг”. 28-годишният янки стана последното попълнение на състава от Бундеслигата, който се похвали с неговото привличане на официалната си интернет страница. С тима от 250-хилядния град в провинция Долна Саксония Тейлър ще бъде съотборник с добрия си приятел от общия им престой в австрийския “Гюсинг” Томас Клепеис.

“Травис се вписва отлично в отбора. Той може да играе без проблеми на позиции 4 и 5, все пак натрупа голям опит на европейската сцена. Освен това е и отличен отборен играч”, засипа с похвали състезателя наставникът на “Брауншвайг” Франк Менц.

“Чувал съм само добри неща за отбора от Томас Клепеис и затова съм много развълнуван, че ще играя тук. Благодаря на треньорския екип и на ръководството, че ми се довериха. Обещавам да тренирам усилено всеки ден, за да помогна на тима да направи силен сезон”, сподели пък от своя страна вече бившият играч на “Рилски спортист”.

203-сантиметровият Тейлър изигра 51 мача с “Рилецо” в Националната баскетболна лига, в турнира за Купата на България и в Балканската лига. В тях роденият в Ню Джърси ас записа средни показатели от 14 точки, 7 борби и 2 асистенции. Травис спечели националния трофей, към който добави бронзов медал от вътрешното първенство и от Балканската лига.

RELATED ARTICLES

Most Popular