Thursday, May 23, 2024
HomeРегионБлагоевград С китайски чай, поеми и бойни изкуства ЮЗУ студенти посрещнаха Годината на...

 С китайски чай, поеми и бойни изкуства ЮЗУ студенти посрещнаха Годината на червения петел в Благоевград

 

Деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Панайотова: Интересът към безплатните курсове по китайски във вуза е огромен

dav

dav

Десетки студенти, преподаватели и гости се включиха в Китайския пролетен фестивал, организиран от Филологическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Фестивалът е част от серията китайски инициативи, организирани от факултета.

dav

dav
dav

Церемонията на китайския празник бе водена от Ма Даоюен – преподавател по китайски език в Югозападния университет. Тя, съвместно с китайски и български студенти, подготви интересна програма, с която бе отбелязано началото на Годината на червения петел. Студентите посрещнаха гостите с китайски чай, рецитираха китайски поеми, направиха демонстрация на традиционни китайски танци и бойни изкуства, приготвиха вкусни традиционни китайски ястия. Сред присъстващите на събитието бе и деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Панайотова. Тя подчерта, че има голям интерес към  безплатните курсове по китайски език, организирани от университета. Проф. д-р Панайотова отбеляза, че в ЮЗУ „Неофит Рилски“ предстои да бъде открита китайска стая „Конфуций“, в която студентите ще се запознаят с китайския език, култура и изкуство.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular