Saturday, July 27, 2024
HomeСпортТаекуондистка на СК „Гладиатор” спечели злато на US Open по таекуондо

Таекуондистка на СК „Гладиатор” спечели злато на US Open по таекуондо

На финала Светлозара Увакова извоюва категорична победа срещу американката Лорън Ларока23-14-01-gladiator

Дупничанката Светлозара Увакова спечели златен медал на откритото първенство на САЩ по таекуондо, олимпийска версия. Представителката на СК „Гладиатор” се състезава в категория до 55 кг при кадетите. Увакова започна напрегнато в първия си мач срещу представителката на домакините Брена Логанс, но все пак успя да запише победа. В следващите срещи възпитаничката на треньора Христо Михалчев показа класа и с изключително тактическа игра стигна до полуфинал, където победи представителка на Канада, а на самия финал бе категорична срещу американката Лорън Ларока и постигна успех с 8:5.

„Зара игра блестящо, изпълни всичко, което бяхме планували, като тактика“, сподели треньорът на медалистката Христо Михалчев.

Увакова преди две години бе част от националния отбор на САЩ за момичета и тренираше в Чикаго. От лятото на миналата година тя се прибра в Дупница и е част от клуб „Гладиатор”. Срещите от откритото първенство се провеждат в Westgate Las Vegas Resort в Лас Вегас. Турнирът е част от най-силните състезания в света клас G2.

 

Снимка:

Светлозара Увакова заедно с Христо Михалчев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев и треньора Красимир Русев

 

RELATED ARTICLES

Most Popular