Таекуондистка на СК „Гладиатор” спечели злато на US Open по таекуондо

На финала Светлозара Увакова извоюва категорична победа срещу американката Лорън Ларока

23-14-01-gladiator

Дупничанката Светлозара Увакова спечели златен медал на откритото първенство на САЩ по таекуондо, олимпийска версия. Представителката на СК „Гладиатор” се състезава в категория до 55 кг при кадетите. Увакова започна напрегнато в първия си мач срещу представителката на домакините Брена Логанс, но все пак успя да запише победа. В следващите срещи възпитаничката на треньора Христо Михалчев показа класа и с изключително тактическа игра стигна до полуфинал, където победи представителка на Канада, а на самия финал бе категорична срещу американката Лорън Ларока и постигна успех с 8:5.

„Зара игра блестящо, изпълни всичко, което бяхме планували, като тактика“, сподели треньорът на медалистката Христо Михалчев.

Увакова преди две години бе част от националния отбор на САЩ за момичета и тренираше в Чикаго. От лятото на миналата година тя се прибра в Дупница и е част от клуб „Гладиатор”. Срещите от откритото първенство се провеждат в Westgate Las Vegas Resort в Лас Вегас. Турнирът е част от най-силните състезания в света клас G2.

 

Снимка:

Светлозара Увакова заедно с Христо Михалчев, Митко Джорджев, Теодор Георгиев и треньора Красимир Русев