Sunday, June 23, 2024
HomeРегионРазлогУникална карта с шевици грейна в Разлог

Уникална карта с шевици грейна в Разлог

Празник на занаятите събра десетки участници, жители и гости

 

Празник на занаятите събра десетки участници, жители и гости на град Разлог, на площада “15 септември 1909 г.” в седмицата, посветена на Международния ден на музеите.

Събитието, организирано от Исторически музей-Разлог, с подкрепата на Община Разлог, се превърна в център на местния културен и занаятчийски живот в рамките на няколко часа, представяйки майсторството на местните занаятчии.

Сред най-популярните занаяти, представени на празника, бяха изработката на мънистени колани, везба, машинна бродерия, изработка и реставрация на народни носии, художествена обработка на дърво, изработка на текстилни изделия за бита и др.. Погледите на всички присъстващи бяха привлечени от единствената карта на област Благоевград, събрала пъстра палитра от шевици, традиционни за всяка една община.

Чрез Празника на занаятите организаторите дадоха възможност на всички гости на събитието да се докоснат до богатството на занаятчийските традиции в Разложкия край и да запалят интереса към ръчна изработка на различни изделия.

RELATED ARTICLES

Most Popular