Французин открадна над 7000 бутилки вино в Бургундия

Служител на винарска изба в Бургундия е заподозрян в кражба на повече от 7000 бутилки вино от работодателите си на стойност най-малко половин милион евро, съобщиха френските власти, цитирани от АФП.

56-годишният мъж е бил арестуван и поставен под съдебен надзор до началото на съдебния процес през лятото, съобщи прокурорът на Дижон Оливие Каракоч.

Според същия източник мъжът е заподозрян, че е откраднал “хиляди бутилки в продължение на няколко години” от своите работодатели – винарски къщи в Боне, в сърцето напрестижния френски лозаро-винарски район.

В дома му са открити близо 7000 бутилки, които представляват приблизителна загуба от над 500 000 евро, казва прокурорът.

Според вестник Journal de Saône-et-Loire, който разгласява историята, служителят е бил заснет от камера за наблюдение да краде четири бутилки. Твърди се, че обвиняемият е натрупал плячката си за период от около 15 години, като е облицовал и стените на друга изба в дома на майка си.

Цените на бутилките, някои от които са “гранд крус”, като престижното “Воне-Романе”, можели да надхвърлят 1000 евро, според местния ежедневник./ Източник: БГНЕС