Футболистите на „Беласица“ обещават победа срещу „Миньор“, за да не развалят празника на града

„Настройката ни е за победа, и то с разнообразна и резултатна игра, за да можем да разменим местата си в таблицата с отбора на „Миньор“ (Перник). На всяка цена трябва да зарадваме феновете, които се надяваме да бъдат повече в този двубой и да не разваляме настроението им за празника на града – 6 май”, споделиха футболистите на „Беласица“ преди мача срещу „Миньор“ (Перник).

Заниманията си от началото на седмицата за мача срещу пернишкия тим наставникът на „Беласица“ проведе на терените в селата Коларово и Кърналово. Радващото е, че изтече наказанието на Милчо Макенджиев и при това положение той със сигурност ще заеме мястото си в защитния вал на петричкия тим, заедно с твърдия титуляр Любомир Граминов. Марин Георгиев ще заеме мястото си от дясно, а Валентин Костов – от ляво. Атанас Димитров и Владимир Кабранов пък ще оперират в средната линия,  по десния фланг сигурно ще играе Запро Динев, който бе най-добър от отбора на „Беласица“ в мача срещу „Пирин“ (Разлог), от ляво – Марти Таушанов, напред Красимир Шапкаров и Тодор Кръстев или Кристиян Стоилов. Под рамката на вратата ще бъде Благой Стоянов.
Отборът на „Миньор“ (Перник) ще бъде без досегашният си наставник Петър Анестиев. Той е подал оставка, която е била приета от Управителния съвет на клуба. Временно “жълто-черните” ще бъдат водени от помощник треньора Тони Евтимов.
Управителният съвет на „Миньор“ отстрани от отбора до края на сезона петима футболисти – Антон Киров, Даниел Стефанов, Георги Василев, Сидер Томов и Владимир Бахъров.