Христо Христов окупира върха при мъжете в традиционния турнир по случай Празника на Самоков

Сестрата на победителя Симона Христова пък бе над всички в женската надпревара

Христо Христов спечели едно от най-силните издания на традиционния турнир по тенис на маса, съпътстващ програмата по случай Празника на Самоков.

Състезанието се състоя в “Арена Самоков”, а в надпреварата участие взеха рекордните 41 спортисти – 15 жени и 26 мъже, които играха помежду си на принципа на преките елиминации. Организатори на спортната проява бяха местният клуб “Самоков” с президент Кирил Москов, Младежкият дом с отговорник Латинка Щъркелова и община Самоков.

Призовата тройка при дамите

Едва 16-годишният талант Христов отстрани на четвъртфиналите шампиона от 2016 г. Петър Ненчев, а на финала срази с 3:1 гейма опитния Иван Недялков под бурните аплодисменти на публиката. Третата позиция на подиума стана притежание на Владимир Жечев, надиграл в равностоен и качествен сблъсък Иван Механджийски с 3:2 гейма.

Сестрите на шампиона Христов – Симона и Златка, пък грабнаха купите за първо и трето място в женската надпревара. Между тях успя да се вклини бронзовата медалистка от миналата година Станислава Стоянова. Красиви купи на завършилите в призовата тройка при мъжете и жените връчи зам.-кметът Люба Кленова, която проследи с интерес мъжкия финал.

Христо Христев е трикратен държавен шампион – два пъти печели титлата при момчетата до 12 години, а по-късно става първенец и при 15-годишните. Младокът има и над 20 титли от други индивидуални надпревари, а е участвал и в кръгове от надпреварата за Световната купа при подрастващите. В момента се състезава за “Марек” във Висшата лига на България по тенис на маса, в която участват 8-те най-добри тима в страната.