Домакинът „Железница” спря “Рилец” за Купата на Витоша, би 1:0 и е на финал

Момент от напрегнатия двубой в Железница

Тимът на “Рилец” не можа да стигне финала на летния турнир за Купата на Витоша. На полуфиналите отборът от Говедарци загуби с минималното 0:1 от домакина “Железница” и в спора за 3-тото място ще се изправи срещу “Надежда” (Доброславци). Сблъсъкът е в неделя от 18,00 ч. на терена на високопланинското село.

Единственото попадение в сблъсъка в Железница отбеляза Атанас Кюркчиев в 18-ата мин, а опитите на гостите да изравнят резултата се оказаха безуспешни, въпреки че през втората част те трайно се настаниха в половината на съперника.

Най-чистото положение се откри пред Даниел Димитров в 73-тата мин, който, останал сам срещу вратаря, стреля встрани от десния стълб. “Рилец” можеше да стигне до попадение и буквално в последната си атака. Тогава десният бек Любомир Джамбазов центрира остро в наказателното поле, там централният бранител Ивайло Иванов се извиси над всички и стреля мощно с глава, но топката облиза напречната греда.

Треньорът на говедарчани Георги Кацарски не можеше да разчита на някои от ключовите си футболисти в хода на срещата и това със сигурност оказа влияние върху крайния й изход. Поради контузии отсъстваха опитните Димитър Аличков и Никола Бойчев, а Христо Николов и Красимир Вардаров бяха заети с лични дела.