Хубавата ракия може да бъде много полезна: Ако имате артрит или коремни спазми, това определено е добра идея

rakia1_1302

В продължение на дълги години хубавата домашна ракия е сочена като лек за много болежки, както и за естествен имуностимулант. Качествената ракия е богата на антиоксиданти, които елиминират патогените в организма. Ето за какво може да ви помогне тази блага напитка,предаде dnes.bg

Ако страдате от стомашно неразположение след консумация на мазни и тежки храни, пийнете малко ракия. Така много бързо ще успокоите дискомфорта.

Ракията може да помогне и при зъбобол. Отпийте малко от нея, жабурете, а след това изплюйте. Повторете 2 или 3 пъти в кратки интервали от време. Друг вариант е да потопите памучен тампон и да го наложите върху възпаленото място за няколко минути.

В сезона на настинките болките в гърлото са едно от най-честите неразположения. Малко ракия с няколко капки прополис бързо може да се справи с бактериалната инфекция, да облекчи възпалението и да намали болките. Ракия може да добавяте и към вашите билкови чайове с мед.

Няколко глътки хубава домашна ракия могат да помогнат и в онези дни, в които менструалните спазми, усещането за гадене и болките в стомаха нарушават вашия нормален ритъм.

След дългия работен ден едно от най-честите неразположения са болките в гърба. Освен че се препоръчва да изпиете около 20-30 грама, нека половинката ви масажира засегнатите места с ракия. Тя ще ви загрее приятно и ще отпусне напрежението и болката.