Цветанов: Радев обиди парламента, но да знае, че след изборите пак ще го има

 

13-13-02-tsvetanovЗам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов се обърна към новоизбрания президент Румен Радев с няколко препоръки. Според него репликата на новия държавен глава, че на депутатите им остава една седмица в парламента, е обида не към тях, а към Народното събрание.

“Не е нормално един президент, който казва в неговата реч, че ще бъде обединител на нацията, че ще бъде президент на всички български граждани, да се обърне към парламента и да каже – остава ви една седмица”, заяви той.

„Имам препоръка към Румен Радев като представител на най-голямата политическа сила. Нека не започваме с реваншизъм, разделение и омраза. Отдавам всичко това на неговата смутеност и липса на опит“, заяви Цветанов. Той добави, че репликата на Радев не кореспондира с посланието му за диалог и обединение на партиите. В речта му пък нямало никакви конкретни решения за бъдещето на страната и това е провокирало депутатите да бъдат по-шумни в пленарната зала, което доведе до подхвърлената реплика за оставащата една седмица.

Според Цветанов новоизбраният президент ще бъде близък до БСП, въпреки че той отрече това няколко пъти. Зам.-председателят на ГЕРБ уточни, че Радев е отишъл на форум на левицата веднага след като беше избран за държавен глава, докато Росен Плевнелиев никога не си е позволил подобно нещо.

„Радев трябва да има и много ясна позиция по отношение на Крим. България трябва винаги да се съобразява с общите политики на Европейския съюз“, каза още Цветанов.

 

Снимка:

Цветан Цветанов