Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияРеформаторският блок настоява Румен Радев да свика КСНС в рамките на този...

Реформаторският блок настоява Румен Радев да свика КСНС в рамките на този парламент

 

13-13-03-zelenogorskiРеформаторският блок поиска новоизбраният президент Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) още в рамките на този парламент. Целта е да се определят ясно приоритетите за следващите три месеца до изборите и да се гарантира нужната приемственост, заяви съпредседателят на ПГ Найден Зеленогорски пред журналисти. Той определи речта на бъдещия държавен глава пред парламента като аналитична, а не реч на стратегически приоритети. Според Зеленогорски Радев по-скоро е дал оценка на несвършеното от настоящото мнозинство и правителството, което не е работа на президента.

“В този смисъл, струва ми се, че би било добре президентът още в рамките на този парламент да свика КСНС, за да гарантираме приемственост и по отношение на приоритетите, свързани с националната сигурност. Все пак тези три месеца, през които ще има служебен кабинет, би трябвало да бъдат подплатени и от усилията на една значителна част от обществото, и от политическите сили”, добави той.

Зеленогорски отбеляза, че сме и в средата на една тежка зима, която също е допълнителен фактор, създаващ напрежение.

“Нормалното решение е свикване на КСНС. Тук не става въпрос за някакви фрази, подметнати от един или друг народен представител, и това, че бъдещият президент им отговори”, каза Зеленогорски в отговор на въпрос относно напускането на пленарната зала на депутати от РБ по време на речта на новия президент.

 

снимка

Надявах се един летец да има по-здрава психика, каза Найден Зеленогорски

 

RELATED ARTICLES

Most Popular