Saturday, May 25, 2024
HomeНовиниБългарияШофьор кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала "Хемус" 

Шофьор кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала “Хемус” 

Шофьор кара със 120 км/ч в насрещното на магистрала “Хемус” в продължение на близо 15 километра. Кадрите бяха публикувани вчера в социалните мрежи. Засенети са в района на Варна, в посока към морската ни столица. На клиповете се вижда как сив автомобил се движи с опасно висока скорост в насрещното платно и създава предпоставка за тежък инцидент.

„Карахме със 120 км/ч и автомобилът ни изпревари, намаляваха на разклони”, разказва Ценка Желева, която заедно със съпруга си неколкократно е сигнализирала 112 за опасното шофиране. Първоначално те не виждали регистрационните номера на автомобила именно заради това увеличили скоростта, но колата непрекъснато ги изпреварвала.

“Информацията, подадена на 112, е била достатъчно изчерпателна. Установен е собственикът, който е посочил лицето, извършило нарушението. Той е на 56 години и е родом от Разград”, заяви Петко Камбуров, началник на “Пътна полиция”  – Варна. Той обяснил, че е спрял в лентата за принудително спиране поради физиологични нужди, като на по-късен етап установил, че на мястото е забравил багаж с документи и парична сума. “Това е довело до безрасъдното поведение на водача”, допълва Камбуров.

Свидетели обаче твърдят, че зад волана е била жена.

За подобно провинение законът предвижда 1000 глоба и 3 месеца лишаване от право за управление на МПС./НОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular