Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионБлагоевградАдминистративен съд – Благоевград гледа в открити съдебни заседания дела по изключение...

Административен съд – Благоевград гледа в открити съдебни заседания дела по изключение при строги противоепидемични мерки и ограничен пропускателен режим

59 дела са в графика на открити съдебни заседания на Административен съд – Благоевград в периода на извънредно положение. Заседанията са по дела по приложението към чл. 3, т. 1 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Откритите заседания се провеждат при засилени противоепидемични мерки само в съдебна зала № 1 на съда, която е оборудвана за максимална дистанция между страните. В залата се допускат само лица, призовани по делото и техните адвокати, след дезинфекция и измерване на телесната температура с отчетени показания под 38 градуса, с предпазни маски и ръкавици. По тези дела се допуска и извършване на справки, но след предварително искане и уговорен час в служба „Съдебно деловодство“.

Със заповед на председателя на Административен съд – Благоевград е актуализиран режимът на работа в съда в рамките на извънредното положение до 13 май включително. Възобновено е и образуването на дела по входираните документи, иницииращи съдебни производства. Висящите и новообразувани дела, извън тези по приложението, са пренасрочени и насрочени за заседания след 13.05.2020 година. Остава в сила ограничителната мярка – документи по дела да се подават само по пощата или по електронен път. Справки по дела се извършват само по телефон.

RELATED ARTICLES

Most Popular