Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБанскоБанско Тийм с класически успех срещу дубъла на Септември

Банско Тийм с класически успех срещу дубъла на Септември

Софиянци останаха с двама по-малко на стадион „Свети Петър“

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Свети Петър“ в курортния град се игра мача от 8-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига между Банско Тийм и Септември ІІ (София). Срещата бе ръководена от главния съдия Иво Исаев. Веднага след първия съдийски сигнал домакините обсадиха вратата на противниковия отбор.
Във 2-ра минута като по чудо Денис Ангелов не успя да простреля стража на гостите Ивайло Илиев. Играещите треньори Иван Топузов и Боби Галчев насърчаваха момчетата и им даваха правилни указания как да стигнат по-бързо до противниковата врата. Обръчът пред вратата на столичани се затягаше все повече и повече. До 15-та минута три чисти голови положения проиграха Боби Хазуров, Боби Ейков и Георги Фикиин. В 21-та минута Денис Ангелов от домакините се насочи фронтално към вратата на столичаните, но техният централен защитник Валентин Спасов го повали. Главният съдия показа директен червен картон за нарушителя и гостите останаха с човек по-малко. Осем минути по-късно реферът вдигна втори жълт и червен картон и на Борислав Маринов. При това положение отборът на Септември ІІ (София), изграден от 17-18 годишни момчета нямаше как да се противопостави успешно на отбора на банскалии, в който играят много опитни футболисти. Все пак първата част на срещата завърши при резултат 0:0.

След почивката тимът на домакините упражни тотален натиск и превесът с двама човека повече на терена си каза своето. В 52-ра минута при бърза атака играещият старши треньор Боби Галчев центрира отлично в наказателното поле на гостите, Георги Фикиин бе оставен непокрит и с глава простреля вратаря на Ивайло Илиев за 1:0. В 60-та минута Костадин Василев и Георги Рошков влязоха в игра на местата на Димитър Стоев и Боби Ейков. Играта се оживи и всеки момент се очакваше нов гол във вратата на столичани. В 70-та минута Милен Златков изведе Георги Фикиин и той от 4-5 метра опъна мрежата зад Ивайло Илиев за 2:0. Извършени бяха нови две смени, като местата на играещите треньори Боби Галчев и Иван Топузов бяха заети от Иван Рошков и Димитър Петков. В 72-ра минута Денис Ангелов насочи топката като по улей към Боби Хазуров и за опитния голаджия не остана нищо друго освен по диагонала да изпрати топката в мрежата на Ивайло Илиев за 3:0. До края на срещата нови голове не бяха отбелязани и в двете врати. В 88-ма минута Александър Петров от гостите уцели отляво страничната греда зад вратаря Иван Димитров.

След мача мнения дадоха:

Иван Топузов от треньорския щаб на Банско Тийм: „Стана добър мач, без грубости от страна на футболистите на двата отбора. Направихме по няколко пропуска през двете части на срещата, но второто полувреме беше по-силно и в резултат отбелязахме и трети гол във вратата на Септември ІІ. След равенството в Ботевград и победата срещу столичани настроението в отбора е доста приповдигнато. Следващият ни мач ще бъде в петък срещу отбора на Левски Раковски”.
Иван Гешев, старши треньор на Септември ІІ (София): „Чест прави на футболистите на двата отбора, които изиграха мача без грубости. Главният съдия Иво Исаев малко се престара и показа веднъж директен червен картон, втори път жълт и червен картон на момчета, които са 17-годишни. Редно беше да се постъпи по друг начин, защото това са млади и неопитни състезатели и при тях няма умисъл за груба игра. Честитя победата на отбора на Банско”.

RELATED ARTICLES

Most Popular