Wednesday, June 26, 2024
HomeСпорт„Беласица” победи „Пирин-2” в Рила и продължава за Купата на Аматьорската футболна лига

„Беласица” победи „Пирин-2” в Рила и продължава за Купата на Аматьорската футболна лига

Помощник-треньорът Ивайло Хаджигаев изведе отбора на „Беласица” на стадиона в град Рила в мач срещу „Пирин-2”.
Още на разбора преди мача той даде необходимите указания да се борят за първа топка и да бранят името и честта на клуба. Отборът, изграден най-вече от юноши младша и старша възраст и няколко резерви от представителния тим, заигра с настроение още след първия съдийски сигнал. Първият гол в срещата отбеляза Александър Александров при атака, подета от Любчо Димитров, последва пас към Венци Маламов, който с глава насочи кълбото около дузпата в наказателното поле на домакините и Александров отбеляза рядко красив гол, макар и с гръб към вратата. Атаките на петричките футболисти продължиха. Вратарят Кирил Георгиев бе отличен организатор на младите футболисти. Двойката централни защитници Андон Митрев и Божидар Янков обезличиха напълно известния голаджия на домакините Веселин Стойков. Красиво попадение на Здравко Корчев след комбинация с Венци Маламов бе отменено от главния съдия за несъществуващо нарушение. В самия край на полувремето след атака по левия фланг на Венци Маламов последва остро центриране и Любомир Димитров не бе точен пред вратата на домакините.
През второто полувреме футболистите на „Беласица” отново бяха по-добрият отбор на терена. На два пъти Александър Александров изскочи срещу противниковия вратар, но не успя да го преодолее. В 76-ата минута Венци Маламов след атака по левия фланг навлезе в наказателното поле на „Пирин” и беше грубо посечен отзад и главният съдия отсъди дузпа, която потърпевшият превърна в гол за 0:2.

В този мач треньорът на „Беласица” Ивайло Хаджигаев даде шанс на млади и талантливи футболисти в лицето на Димитър Малев, Йордан Божинов, Димитър Радовски и Николай Тупаров, които се отчетоха по достоен начин за оказаното им доверие. „Много добър мач. Има полза от такива срещи, защото се дава шанс на по-младите и футболисти от резервната скамейка. Доволен съм от момчетата. Следващият ни противник ще бъде отборът на „Банско”, сподели Ивайло Хаджигаев.

RELATED ARTICLES

Most Popular