Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионБик рани жестоко стопанката си в Самоковско

Бик рани жестоко стопанката си в Самоковско

Кметът на Продановци: Многократно съм предупреждавала, че животното е агресивно

 

Жена от самоковското село Продановци е с опасност за живота заради раняване от собствения й бик, който отглеждала в двора на къщата си. Инцидентът е от вторник вечерта, съобщават от МВР.

Съсед на  пострадалата подава сигнал в Районно управление – Самоков като казва, че тя лежи в безпомощно състояние в двора на дома.

Пред пристигналите на адреса полицейски служители ранената жена обяснила, че е пуснала животното да пасе в двора, но бикът я блъснал и повалил на земята. Тя е транспортирана от екип на спешна помощ в столична болница, където е настанена в реанимация с фрактури и обща вътрешна коремна травма, с опасност за живота. По случая е регистрирана преписка, информират още от МВР.

Кметът на селото Емилия Драганова разказа за БТА, че агресивният бик не за първи път създава неприятности. „Многократно съм предупреждавала ранената жена да продаде или премахне бика, защото животното е агресивно“, каза Драганова. По думите й преди няколко години пострадалата изпуснала бика, докато го пасе в близките поляни, и той подгонил деца от селото.

Кметицата е посетила дома на ранената жена заедно с началника на РУ – Самоков гл. инсп. Янко Рогачев, с когото проверили дали животните не са избягали от дома и дали има такава вероятност. По думите й няма опасност животните да излязат от двора.

Емилия Драганова разказва още, че в същия ден преди да се случи инцидентът, служители от отдел “Екология” към Община Самоков, от Ветеринарна служба София област, от Българска агенция по безопасност на храните и служители на РУ – Самоков, са установили при проверка в дома на ранената жена, че кравата е недохранена. Направени са предписания да бъде изринат оборският тор и да бъде почистена кошарата, добави кметът на селото.

След инцидента кметицата и съседите хвърлят през оградата на двора храна на всички отглеждани от пострадалата животни. Ранената жена гледа в двора си бик, кучета, крава и теле. „В двора на къщата има голяма каменна чешма с голямо корито, от която всички животни пият вода“, каза още кметът на селото.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular