Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаБлъснаха 14-годишно момиче в квартал "Ценеви", махалата заплашила шофьора с линч

Блъснаха 14-годишно момиче в квартал “Ценеви”, махалата заплашила шофьора с линч

14-годишно момиче пострада, след като бе блъснато от лек автомобил в дупнишкия квартал “Ценеви”. Инцидентът е от четвъртък вечерта и е обслужен от КАТ, съобщиха от ОДМВР-Кюстендил. Непълнолетната е била с компания в района на моста в ромската махала, след което внезапно решила да премине на отсрещния тротоар, за да сподели нещо на свои приятели. Без да се огледа за превозни средства, момичето изскочило внезапно на пътя, вследствие на което е ударено от преминаващия по платното автомобил, въпреки усилията на шофьора да спре и избегне удара.

20-годишният водач е напуснал местопроизшествието, тъй като на място се събрали десетки жители на квартала, които го заплашили с линч, потвърдиха от полицията. По-късно той е установен от органите на реда. Тестовете на наличие на алкохол и наркотици са отрицателни.

Пътнотранспортното произшествие станало причина за силно недоволство и напрежение сред жителите на квартал “Ценеви” , които според очевидци изпълнили района на полицейското управление в града.

Пострадалата е транспортирана в дупнишко лечебно заведение с охлузни рани и вътрешни наранявания. Голяма част от компанията на малолетната останала до късно там, за да се информира за нейното състояние.

Това е пореден случай през последните дни за напрежение в ромките квартали на Дупница, свързани с инциденти на пътя. Трима попаднаха в ареста във вторник след скандал в квартал “Гиздова махала”, като причина за конфликта бе отправена забележка от водач на МПС.

Седмица по-рано по същия повод бяха пребити мъж и жена на улица “Евтим Трайчев” в града. Двамата бяха удряни пред очите на деца, които по същото време все още играели в района на училище “Кирил и Методий” и станали неволни свидетели на бруталната сцена, причина за която отново бе отправен упрек за рисково каране от страна на шофьора.

Поредицата от инциденти в ромските квартали на Дупница предизвика десетки коментари сред жителите на града, които истински се притесняват от разразяващите се конфликти в махалите и регистрираните случаи с пострадали там.

 

RELATED ARTICLES

7 COMMENTS

  1. Само новини за мангали и мангали и само лоши новини .Ние Българите сме им виновни че са живи.

  2. Нищо не става от тая папла
    ч, боклуджииска, мангалска, циганска.

  3. Кога Електромери ,Водомери Данъци за тия боклуци .Държавата е виновна за всички.Демек нема държава.

  4. хора моля ви да не слагате ромите под един общ знаменател защото не е така бъдете хора това че съм черен или от циганска раса значи ли че съм нещо по-малко от вас плащам си данъците живея в същата държава и я същия хляб боря се и аз като всички останали и накрая аз съм по-ниш раса от вас кой направи по-ниско от вас не ми слагайте под един знаменател стига с тоя расизъм та добре че са циганите да работят за по-богатите за да има по-богати

  5. Ако не са Циганите……държавата се закрива!!!Утайки долни…..

  6. Варвете подяволите какъв е тоя расизъм да сте благодарни на мангалите…. кадето всяка сутрин ви сабират боклуците за да ви е чисто нали така. Едно време казват че хората са били добри любезни и тн. Но сега живеем друг живот сичко вече в този живот
    ламтят за пари и прочие. Осъзнайте се имате деца ако вие (българите) бяхте на “мангалете,, на местото и през година две бутат децата ви какво ще направите?
    Ще седите безучастно и ще гледате ли или какви хора сте бе немога да ви убидя!

  7. Вижте добре този домат, – чу той смътно позната на вид жена по телевизията да казва с молив, стърчащ зад главата й. – Може да не вярвате, че имате нещо общо с този плод, но имате. ДНК. До шестдесет процента. Сега се обърнете и погледнете човека до вас. Изглежда ли позната? Тя може или не може. И все пак вие и тя споделяте дори повече: деветдесет и девет цяло и девет процента от вашата ДНК – както всеки от вас с всеки друг човек на земята. Тя остави домата и вдигна снимка на Роза Паркс. – Ето защо подкрепям нашите лидери на движението за граждански права, включително много смелата Роза Паркс. Дискриминацията въз основа на цвета на кожата е не само абсурдна от научна гледна точка, но също така е признак на дълбоко невежество

Comments are closed.

Most Popular