Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаБитката за "Марек"! Скандал на пресконференция на Наумов, Градевски и Н. Маринов

Битката за “Марек”! Скандал на пресконференция на Наумов, Градевски и Н. Маринов

Веселин Дангов от фенклуба: В конфликт на интереси сте, махнете се от политиката и тогава се занимавайте с футбол

Бурен скандал избухна на пресконференция на кандидатиращия се за президент на ФК „Марек” -Дупница, Георги Наумов, който е и общински съветник, колегата му в местния парламент Георги Градевски и футболиста Николай Маринов. Тримата се скараха с Веселин Дангов – представител на ръководството на фенклуба на отбора и брат на Първан Дангов – екскмет, а сега общински съветник в града. Наумов, Градевски и Маринов официално обявиха, че са предприели инициатива за свикване на общо събрание, на което възнамеряват да изложат идеите си за бъдещото управление на „Марек”. Георги Наумов ще се кандидатира за президент, Николай Маринов – за спортно-технически директор, а Георги Градевски – за изпълнителен директор на клуба. Веселин Дангов избухна срещу тримата, като защити настоящото ръководство и неколкократно подчерта, че то трябва да бъде оставено да работи.
„Намеренията ни са всеки един от нас да отговаря за своите си дейности в отбора. Искаме, както се казва, да европеизираме този отбор най-накрая. Всички знаем резултатите до момента. Не искам да упреквам излишно досегашното ръководство, както всички ни атакуват, че искаме да свалим сегашните управляващи. Да, ние сме трима млади хора с опит, трима млади хора с възможности, които имаме чисто законово право да съберем общо събрание, да изложим нашите виждания и присъстващите да вземат решение дали биха гласували доверие на нас и да снемат доверието от досегашното ръководство или да си продължи отборът да съществува в този му формат. Какво предлагаме ние? Като начало ще бъдат изградени 3 терена – един естествен и два изкуствени, за да задоволят нуждите на детско-юношеската школа. В същото време естественият терен ще поеме нуждите на първия състав, за да не амортизираме досегашния стадион „Бончук”.

Сегашното състояние на базата е под всякаква критика, всички виждаме това. Планираме ремонт и на първия стадион – през м. януари идната година. Все още се уточнява и се водят преговори в какъв формат ще бъде – дали ще е ремонт на съществуващия стадион „Бончук” или ще бъде изграден изцяло нов. Ще бъде реорганизирана работата в детско-юношеската школа. Проведохме разговори със сегашния ръководител Янек Кючуков. Той за мен е леганда в този клуб, много е направил и при тази градивност, която се вижда в последната 1 година относно неговата работа, заслужава да получи по-голяма подкрепа, за да има по-добри условия за развитието на младите футболисти в нашия град. Относто първия състав – изцяло реорганизиране на работата, професионално отношение, добър треньорски екип. Няма да се докарват анонимници. Ще се докарат искащи да работят хора тук. Не да се молим на някого да идва да поема ФК „Марек”, а всеки да си идва с концепция и ние да преценим кой да ръководи този отбор. Защото „Марек” не е малка гара. Ако някой иска да идва да работи в този клуб, той трябва да идва с ясната представа какво ще прави следващите 5 години. Ние не сме тук за 6 месеца, не сме за един сезон. Нашата програма е 5-годишна, последователна и ние сме категорични, че ще бъде изпълнена”, заяви Георги Градевски. В допълнение той подчерта, че средствата за клуба ще бъдат изцяло законни. Отбеляза, че тримата имат пълна подкрепа на футболния съюз и спортното министерство, а огромното предимство са името и авторитетът на „Марек”. „Емблемата на входа на стадиона говори сама за себе си. При първоначалните разговори с управляващите органи, чийто ресор е футболът, те останаха много добронамерено настроени. В крайна сметка те видяха едни сигурни партньори в наше лице, на които те биха могли да доверят средства, за да бъде изградена една достойна база за този град и този клуб. Тук няма да има нищо скрито-покрито. Ние ще се стремим към пълна прозрачност на управелние на този клуб, пълна прозрачност пред Управителния съвет, пред всички учредители, пред публиката и пред гражданите . Защото „Марек” не е еднолично дружество. „Марек” е на Дупница. Аз не знам защо се драматизира. Защо някои хора смятат, че са вечни в този клуб. Ами нещата като не вървят, просто се оттегляш. Като няма какво да направиш, просто се оттегляш”, допълни Градевски.
„Идеята ни е градивно отношение към децата, футболистите и треньорите, защото работят за по 300 -400 -500 лева. Те мизерстват и напускат”, коментира Георги Наумов.
“В качеството на какви се явявате?! Вземете властта и тогава ще говорите, още не сте избрани никъде! Вие сте в конфликт на интереси! Като общински съветници нямате право да имате сдружение, което се финансира от общината! Оставете ръководството да си работи! Къде бяхте досега?! Къде бяхте, когато по време на пандемията обикалях като битолски просяк да събирам пари за отбора?! Появявате се сега, след като отборът тръгна! Махнете се от политиката и тогава се занимавайте с футбола, а не да манипулирате, защото сте общински съветници и гласувате средства!, заяви Веселин Дангов. Той не се съгласи и с думите, че настоящият треньор не е достоен за „Марек”.
Стана ясно, че Градевски, Наумов и Маринов са решени, ако Управителният съвет и настоящият президент Васил Василев откажат да свикат събрание, това да се случи с подписи от учредителите. Градевски декларира още, че ще се съветва с юристи и ако се окаже, че е в конфликт на интереси, ще напусне Общинския съвет, за да бъде в ръководството на отбора.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

9 COMMENTS

  1. Дебелия Гоше не се знае вече, а очилаткото от гроб

  2. Добре де, Гоше охраната що разбира от футбол, че и там го навреа? Нали е ресторантьор?

  3. Единия шкембак, не е спортувал от има няма 20 години само пиение му е у главата, а другия спре химията и се спухна за 2 месеца това ли ви е спорта и рабирането?

  4. Гоше Охраната, да проверява билетите на входа, а Гоше манекенчето да разнася семки и бира по “вип” сектора

  5. Градевски първо да си върне кредитите и дълговете и после да “оправя” Марек! Гоше Охраната дето малко утепа човек да стои с тая умна физиономия в ГЕРБ при Гущеро и Чушкаро че си отиват много!

  6. Контрабандисти под домашен арест убиици шофьори ,,мошеници крадливи уж политици ,продажни комарджии и анонимноци в Марек от 10 г.насам .И двата лагера са срам за Дупница .5 та фенове начело с Румен таксито и Дангов шопагата и онзи мивкаджия жабето са позор ,закривай веднага

  7. Градевски вече е минал на момчета и дава в дупето да знаете имаме нов педер в града!

Comments are closed.

Most Popular