Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупница„Вставай страна огромная” и руски маршове огласиха „Червения площад” в Дупница за...

„Вставай страна огромная” и руски маршове огласиха „Червения площад” в Дупница за Деня на победата

  • Граждани питат кмета Дангов: Ние руска губерния ли сме?

  • Псевдоотбелязването на победата на СССР над Нацистка Германия „взриви” за пореден път местните, нарекоха градоначалника  провокатор

Руски частушки и военни маршове огласиха площада в Дупница по случай Денят на победата, 9 май.

От заранта, уредбите пред кметството дънеха мощно „Вставай страна огромная” и военно патриотични песни в изпълнение на Елена Ваенга и националния хор на Русия.

Псевдоотбелязването на победата на СССР над Нацистка Германия във Великата отечествена война и издигането на руското знаме пред пилоните на Общината предизвика вълна от недоволство и поредица от бурни дебати в социалните мрежи.

Мнозина определиха действията на градоначалника Първан Дангов като нетрезва проява и поредна провокация към жителите и гостите на града, граничеща с цинизъм.

„Срам, срам, срам! Нашият кмет се стреми по всякакъв начин да превърне града ни в посмешище. Датата е значима, но той превръща в бутафория всичко, до което се докосне. Това е най-вредният управник, който Дупница някога е имала”

„Да изкара чиновниците на площада и да маршируват всички под строй на Червения площад. Заедно, и в редичка. Да веят руското знаме и под портретите на Путин да обикалят денонощно. Всеки град си заслужава управниците, а Дупница си заслужава своя”

„Да насаждаш омраза, чрез разделение на хората.Да използваш историческите събития, за да сееш разединение е проява на истински болен мозък.Провокатор!”

„Луд човек и вятър не можеш да ги спреш. Паризов трябва да се намеси”

„Другари, комунисти, доволни ли сте от собствения си избор? Защо не викнете и Митрофанова на гости? Ние руска губерния ли сме?”

„Това е пълно нарушение на протокола. Всяка Община е задължена по закон да спазва закона  за издигане на българския флаг. Много ясно е регламентирано, че на пилоните пред кметството могат да бъдат поставени единствено знамената на България, ЕС и Дупница. Да си вее руското знаме от покрива на собствената му къща. Общината не е бащиния на Дангов”, бяха малка част от коментарите в социалните мрежи, които буквално гръмнаха от решението на кметския екип как да бъде отбелязана историческата дата.

Не липсваха и защитници на Първан Дангов, които подкрепяха градоначалника и одобряваха решението му за подобно честване на 9 май.

Друга част от дупничани напомниха на кмета, че освен Ден на победата, на 9 май се чества и Денят на Европа. Чрез фейсбук те го попитаха защо не чуват и фрагмента от Девета симфония на Лудвиг ван Бетовен „Ода на радостта”, който е определен за химн на Европа и му зададоха въпроса срамува ли се, че е европеец. Те поискаха и ясен отговор на въпроса истина ли е, че на мястото на знамето на Европейския съюз в кметския кабинет е поставена дървена гега.

От началото на своето  кметуване Първан Дангов по всякакъв начин явно демонстрира своята проруска ориентация. Освен от своя профил обаче, градоначалникът често си позволява да дава израз на собствените си политически възгледи , като ги натрапва за стил и начин на управление за общината. Това си пролича още в първите дни на неговия втори мандат, когато на върха на коледната елха грейна червена петолъчка. Тогава дупничани предложиха площад „Свобода” да бъде преименуван в „Червения площад”.

Няколко дни по-късно децата от Дупница научиха, че според Първан Дангов Дядо Коледа и Дядо Мраз са братя.Родителите им пък бяха сюрпризирани с Уазка и надпис СССР пред вратите на кметството, превърната в  част от коледната украса на града.

Същевременно кметският профил е изпълнен с публикации във възхвала на комунизма, величието на бившия Съветски съюз и спомени от управлението на Брежнев и Тодор Живков.

 

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. За някой бетонови глави промяна няма.В техните глави са само руски песни и водка със сельодка.

  2. ВСТАВАЙ ПИЯНИЦА ОГРОМНАЙ, ВСТАВАЙ И ВЪРВИ НА МАЙКА СИ В КОЧИНАТА !! КОМУНИСТИЧЕСКА МЪРШО СКОРО САМО ЩЕ СКОПЯВАШ ПРАСЕТА!!!

Comments are closed.

Most Popular