Saturday, June 29, 2024
HomeОживлениеБоксьорът Григор Саруханян мина под венчило в Брезник

Боксьорът Григор Саруханян мина под венчило в Брезник

Българският професионален боксьор Григор Саруханян и любимата му Снежи Лазарова сключиха църковен брак в храм“Свети Георги Победоносец” в Брезник.

Венчавката им е първата за годината в една от най-красивите църкви в Югозапада. Припомняме, че сградата е умалено архитектурно копие на катедралния храм „Св. Александър Невски” в столицата.

Снимки: Facebook/S.Lazarova

Боксьорът от арменски произход и красивата Снежи са били венчани от отец Михаил Станкович. Двойката се е врекла във вечна вярност пред Бога в присъствието и на 6-годишния им син.

„След 15 години го направихме ,но не защото така “трябва” или заради “какво биха казали хората”, а защото душите ни го пожелаха!Пожелаваме си да сме здрави!“, написа младоженката Снежи Лазарова в профила си във Фейсбук. Нейните корени са от село Ярджиловци, община Перник.

Григор Саруханян е носител на десетки отличия, шампион на WBC във версия „Славянски народи“. Това е сбъдната мечта, след като обещаващата му боксова кариера бе прекъсната от излежаването на 10-годишна присъда в затвора.

Сега още една мечта на боксьора стана факт – брак с жената на живота му.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular