Wednesday, June 26, 2024
HomeСпортВъзпитаничките на Анита Янкулова от Петрич се върнаха с медали от лекоатлетически...

Възпитаничките на Анита Янкулова от Петрич се върнаха с медали от лекоатлетически турнир

С медали от националния детски турнир „Атлетиката търси таланти” се върнаха състезателите на СК по лека атлетика „Звездите” от Петрич. Състезанието се проведе на стадион „Васил Левски”. В него взеха участие четири млади атлетки от петричкия клуб „Звездите”, воден от дългогодишната шампионка по многобой Анита Янкулова. Тя беше уверена, че нейните възпитанички ще се завърнат с медал, което вече е факт.

8-годишната Сияна Манасиева зае трето място и бронзов медал в дисциплината гладко бягане с постижение 10.06 сек. И шесто място на скок дължина от място с постижение 175 см. 10-годишната Елена Шикова се класира на 12-о място в дисциплината 600 м. 11-годишната Никол Велкова зае осмо място в дисциплината 60 м и десето на 150 м. 13-годишната Ванеса Йочева зае десето място в дисциплината 60 м.

„Турнирът „Атлетиката търси таланти” беше много силен, защото в него взеха участие всички клубове в страната, като по-известните от тях са „Локомотив” (Пловдив), „Класа”, „Супер спорт” (Варна), „Ивет Лалова”, „Академик”, „Галакси”, „Спортико” и други. Медалистката Сияна Манасиева тренира от една година, Никол Велкова – също от една година, Ванеса Йочева – от година и половина и Елена Шикова – от три години. Много съм доволна от старанието на момичетата. За нас в момента е важно участието, защото трупат състезателен опит и виждат колко е голяма конкуренцията. Всичко това ги мотивира да тренират още повече и да се стремят към челните места. Изказвам своята благодарност и към хората, които ни подкрепят. Следващото ни участие е в държавното първенство за деца до 16 години на 7 и 8 юли в град София, където ще участва Ванеса Йочева на 100 м с препятствия и на скок дължина”, сподели Анита Янкулова.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular