Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият „Ейнджълс” се изкачи до първото място в „Евролигата” по софтбол

Дупнишкият „Ейнджълс” се изкачи до първото място в „Евролигата” по софтбол

  • Момичетата на наставника Николай Пилев спечелиха всичките си мачове пред собствена публика във втория турнир от престижната надпревара

Дупнишкият клуб по софтбол „Ейнджълс” продължава наказателната си акция в новото издание на „Евролигата”. Момичетата на наставника Николай Пилев разпиляха съперниците си по време на втория турнир от престижната надпревара, който се проведе в Дупница.
В най-важния си мач пред домашна публика „ангелите” победиха хърватките от „Принс” (Загреб), които бяха сочени като големите фаворити преди старта на втория кръг. Двубоят бе изключително драматичен и премина през редица обрати. В крайна сметка добрата игра на Карина Граховска в нападение донесе изравняването, а малко по-късно и победата с 15:14 след троен и единичен удар от нейна страна.
В заключителния ден от втория турнир дупничанки бяха категорични срещу унгарските „Ерд” и „Редс”, които разгромиха съответно с 15:0 и 13:3. Така „ангелите” се изкачиха до първото място във временното класиране с внушителния актив от 6 успеха и само едно поражение, което ги изпрати директно във Финалната четворка.
„Много съм доволен от победите и играта, която показахме. Вече приключихме с нашите мачове от първата фаза на „Евролигата”, където отборите играят всеки срещу всеки. От седемте си срещи записахме 6 победи и само една загуба. Със сигурност ще бъдем на първо място или най-много ще си поделим първото място с друг отбор, ако се намери още един, който като нас да има едно-единствено поражение. Следващия уикенд останалите тимове ще си изиграят оставащите мачове в Будапеща и тогава всичко ще бъде ясно. Финалната четворка ще бъде през месец септември в словашкия град Търнава. Практиката за финалния турнир Топ 4 е отборите да се подсилват с нови попълнения. Дори сега в отбора на „Редс” (Будапеща) играха две момичета под наем от „Атлетик” (София). Ние обаче не процедираме така и разчитаме на това, с което разполагаме. Момичетата се справят по чудесен начин”, коментира пред „Вяра” старши треньорът на „Ейнджълс” Николай Пилев.
На дупнишкия клуб му предстои гостуване на „Академик” в среща от родното първенство. Срещата е насрочена за събота в столицата.

RELATED ARTICLES

Most Popular