Monday, June 17, 2024
HomeРегионДупницаДангов пита Денков за изчезналата Ивана

Дангов пита Денков за изчезналата Ивана

Защо в европейска България правим кампании за издирване на деца – този въпрос зададе кметът на Дупница Първан Дангов на премиера акад. Николай Денков по време на общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Кметовете имаха възможност да зададат въпроси на премиера, вицепремиера Мария Габриел и финансовия министър Асен Василев.

Става въпрос за изчезналата миналата седмица 17-годишна ученичка Ивана.

Дангов благодари на МВР за усилията по намирането на Ивана. Според него децата са уязвими на улицата, в училище, при личния лекар. “Благодарен съм на министрите на финансите за това, че държавата финансира дейностите за т.нар. деца в риск или СОП, всичко държавата финансира там, но ефектът, уважаеми господин министър-председател и колеги, аз не го виждам”, каза Дангов.

Премиерът акад. Николай Денков му отговори, че темата е важна, но част от обобщенията не са верни, и посочи, че през последните 3-4 години около 50 хиляди деца са били върнати обратно на училище. Той добави, че за всеки конкретен случай трябва за се гледа какво се е случило с детето, какво са направили родителите и училището./24chasa.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular