Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионДупницаДупнишки таланти грабнаха награди от конкурса "Коледна звезда"

Дупнишки таланти грабнаха награди от конкурса “Коледна звезда”

Таланти от Дупница спечелиха поредните си отличия от престижен конкурс по изобразително изкуство. След успешно представяне деца от Арт ателие „Дон Кези” пътуваха за награждаването до Тутракан за присъствения финаленетап на конкурса “Коледна звезда”, проведен под егидата на вицепрезидента Илияна Йотова.

„По време на първия онлайн етап на конкурса с четири от децата в школата извоювахме две трети места – за Мария Апостолова и Алекса Векинова, специална награда “Изгряваща звезда” за Ема Томова, поощрителна награда за Красимир Соколов, както и най-голямата награда и признание за нас – наградата на организаторите на конкурса за цялостно представяне на децата, както и парична премия”, сподели преподавателката в ателието Елена Марулевска.

„Излязоха и резултатите от онлайн етапа /първи етап/ от конкурса.За нас наградите от този етап са: класиране на олайн етап „Моята коледна картичка, сурвакница, украшение” – индивидуални награди- участниците получават второ място –

Рая Методиева; класиране на олайн етап „Моята коледна картичка – комплексни награди – участниците получават диплом – второ място за Арт ателие “Дон Кези”;класиране на олайн етап „Рисунка” – участниците получават диплом. Диплом имат:

във втора възрастова група:Бибиана Клуг и Крисия Василева – за първо място; Радина Стоилкова и Рая Георгиева – за второ място;Виктория Асенова, Стела Дойчинова и Юлия Вукова – за трето място; в трета възрастова група:Габриел Зашев и Данайа Даскалова- за първо място;Елена Петрова – за второ място; Рая Методиева и  Ева Петрова – за трето място; в четвърта възрастова група: Теа Костадинова и Нанси Николова – за първо място, Катрин Младенова – за второ място.

„Благодаря на всички деца от ателието, за таланта и неуморния труд, последователност и усилия, за щастието, което ми дават, и успехите, които носят за ателието и Дупница!

Огромна благодарност към организаторите и журито на конкурса, за топлото посрещане, перфектната организация и високата оценка на моите деца! За нас беше чест!

Благодарност и към кмета на гр. Дупница инж. Методи Чимев за подкрепата към всички млади таланти в града и респективно към децата от ателието. Благодаря му за поздравителния адрес към организаторите на конкурса, който им връчих на награждаването. Благодарност и към г-жа Ценка Стоянова началник на отдел „Култура, образование, спорт и младежки дейности” и целият и екип от млади и работещи хора.

Благодаря на всички приятели и почитатели на детското изкуство в Дупница за моралната подкрепа!”, казва Елена Марулевска.

RELATED ARTICLES

Most Popular