Tuesday, April 30, 2024
HomeНовиниСвятЕксхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу по искане на японската му дъщеря

Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу по искане на японската му дъщеря

Изваждането на тленните останки бе направено по искане на Наоми Секай Мори. Японката твърди, че е дъщеря на родения в България тежкоатлет и ексхумацията бе поискана от нея, за да се докаже, че тя е наследничка на спортиста. Според гражданката на Страната на изгряващото слънце покойният спортист я е споменал в завещанието си.

Роднини на Сюлейманоглу в Турция се противопоставяха на искането на японката. Съд в най-големия турски град обаче постанови ексхумацията да се извърши. “Това е рутинна процедура при доказване на роднинска връзка”, мотивираха се магистратите.

Сюлейманоглу избяга от българския комунистически режим по време на Световното първенство по вдигане на тежести в Мелбърн, Австралия, и започна да се състезава за Турция. Той спечели златни медали от Олимпиадите в Сеул (1988), Барселона (1992) и Атланта (1996).

Спортистът никога не е сключвал брак, но има четири деца от три жени. Наоми Секай Мори е дъщеря от връзката му с японската журналистка Киоко Мори. Двамата се запознаха на Олимпийските игри в столицата на Южна Корея, а по-късно се преселиха в Турция. Наоми Секай Мори е родена през 1991 г. в Анкара.

50-годишният Сюлейманоглу почина на 18 ноември 2017 г. в турска болница малко след трансплантация на черен дроб.

RELATED ARTICLES

Most Popular