Wednesday, May 22, 2024
HomeНовиниБългарияЕксшефът на ЮЗДП Д. Дамянов е новият зам. -министър на земеделието и...

Ексшефът на ЮЗДП Д. Дамянов е новият зам. -министър на земеделието и храните

Ексшефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов е новият зам. -министър на земеделиено и храните, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Дамян Дамянов притежава дългогодишен управленски опит в сферата на стопанисването, защитата и опазването на горските ресурси. Повече от 10 години от професионалната му кариера е свързана с Югозападно държавно предприятие – Благоевград, където той последователно заема длъжностите заместник-директор и директор. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Факултета „Горско стопанство“ на Лесотехническия университет в гр. София.

Той има и завършена докторска степен по екология и опазване на екосистемите към Института за  гората при Българската академия на науките.

Очаква се той да поеме ресора, свързан с горското стопанство в аграрното ведомство. Според информация в сайта на Народното събрание, на 14 юни, по време на заседанието на Комисията по земеделие, на депутатите ще бъде представен политическият кабинет на Министерството на земеделието и храните.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular