Wednesday, June 26, 2024
HomeРегионДупницаЗадържаха под стража ексхибициониста от Дупница, показвал половия си орган пред малолетни...

Задържаха под стража ексхибициониста от Дупница, показвал половия си орган пред малолетни момичета

28-годишният К.А. е проявявал цинизъм в близост до две училища в града

 

 

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев, взе мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм. Съдът уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

По отношение на обвиняемия К.А. (на 28 години) е повдигнато обвинение за това, че през м. декември 2021 г. и в началото на м. януари 2022 г. е показвал половия си орган пред малолетни момичета, в близост до две училища в гр. Дупница.

Съдът счита, че в този ранен етап от разследването на пръв поглед може да се направи обосновано в необходимата степен предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието. В подкрепа са и обясненията, дадени от обвиняемия в хода на настоящото съдебно производство, който не отрича авторството на деянието и се разкайва. Съдът счита, че е налице и другата задължителна предпоставка – реална опасност от извършване на друго, най-вече на същото такова престъпление, ако не бъде взета или алтернативно бъде взета друга, по-лека мярка за неотклонение. Реалността на тази опасност се извежда категорично от множеството последователно осъществени, в кратък период от време, при сходни обстоятелства, на  различни публични места и спрямо малолетни и непълнолетни лица от женски пол, непристойни прояви на обвиняемия, се казва в мотивите на съдия Гошев.

Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular