Monday, May 13, 2024
HomeРегионКметът на Самоков направи оглед на нова улица

Кметът на Самоков направи оглед на нова улица

Кметът на Самоков Владимир Георгиев и директорът на дирекция ТСУЕП Красимира Костадинова направиха оглед на един сериозен инфраструктурен обект – улица с водопровод и канал в квартала над двора на Спортното училище. Строителните дейности започнаха в края на миналата година, като бе изграден водопровода и канализацията на улицата. През този строителен сезон започна оформянето на трасето на улицата и тротоарите към нея. Положени са настилките на основата и в момента се подготвя за асфалтиране. Заедно с отговорника на обекта, кметът направи оглед на изпълнението, оформянето на тротоарите, поставянето на канализационните и дъждоприемните шахти, изпълнението на профила на улицата.
Средствата за този ремонт са отпуснати от държавния бюджет и са предназначени за изграждане на улица, водопровод и канализация към нея.
Улицата е нова и е част от проекта на новия квартал. Трасето й минава между обособените на втори етап от плана парцели. На първи етап там бяха обособени 42 имота, които бяха продадени на търг. Поради големия интерес се възложи парцелирането и на още една част от терена, като бяха обособени 28 имота. Само за две тръжни процедури бяха продадени. През 2020 година Община Самоков изготви и кандидатства с инфраструктурни проекти, като й бяха отпуснати средства с Постановление на Министерски съвет за три проекта.
RELATED ARTICLES

Most Popular