Saturday, June 29, 2024
HomeРегионДупницаМарек би Монтана на „Бончук“ и продължава за Купата на България

Марек би Монтана на „Бончук“ и продължава за Купата на България

Ташко СУЛЬОТОВ
Отборът на Монтана отпадна от по-нататъшно участие в турнира за Купата на България. В 1/32 среща от надпреварата воденият от треньора Ферарио Спасов тим допусна загуба с 1:2 след продължения от третодивизионния Марек (Дупница) на стадион „Бончук“. Гостите завършиха мача с 9 души, след като Мартин Сандов и Михаил Минков бяха изгонени с червени картони. На два пъти монтанци изскочиха в удобна позиция за отбелязване на гол, но ударите им бяха спасени по невероятен начин от вратаря Пламен Младенов.

В 61-ва минута Александър Близнаков овладя кълбото, насочи го към Веско Любомиров, а той към Николай Ганчев и резултатът бе открит за 1:0. Футболистите на Монтана упражниха натиск и в 77 мин. влезлият като резерва Владислав Цеков изравни с премерен удар от десетина метра. Малко след това Сандов пое преждевременно към съблекалнята, след като бе декориран с втори жълт и червен картон. Останали с 10 души на терена, гостите отпаднаха физически и рухнаха в 114-та минута. Тогава Иван Калайджийски използва грешка в отбраната на съперника си и изпрати топката за втори път в мрежата. Три минути по-късно главният съдия Венцислав Митрев вдигна втори жълт и червен картон и на Михаил Минков.

След мача наставникът на Марек Танчо Калпаков коментира: „Фаворит в мача бе отборът на Монтана, който е участник във Втора професионална лига и притежава много добри футболисти, води се от известния футболен специалист Ферарио Спасов. Познавам повечето футболисти на Монтана, естествено и качествата им. Набрах достатъчно информация за силните и слаби страни на отбора. Оставаше от наша страна да се надиграваме. Мачът започна равностойно. Ние ги атакувахме повече по фланговете и от там създавахме главоболия на защитата им. Тази победа беше необходима, за да сверим часовника си, след като победихме втородивизионния отбор на Монтана. Радвам се, че отборът на Марек върви по правилен път и освен, че имаме пълен актив за първенството на ЮЗ Трета лига, вървим напред и в турнира за Купата на България”.

RELATED ARTICLES

Most Popular