Monday, June 24, 2024
HomeСпортМарек вкара пет на дубъла на Левски на Герена

Марек вкара пет на дубъла на Левски на Герена

Левски ІІ София – Марек – 0:5

Във втория си контролен мач от зимната подготовка  мъжкият отбор на Марек (Дупница) гостува на дублиращия отбор на Левски.

Срещата започна с натиск на домакините, които бяха нахъсани за победа, като пресираха много умело футболистите на гостуващия тим. Но явно всичко това беше докато инкасираха първия си гол. В 35-та минута новопривлеченият в отбора на Марек Даниел Гогов  от фаул обстреля директно вратата на домакините, топката рикошира в стената и топката се озова в мрежата на домакините за 0:1. Пет минути по-късно младият талант на гостите Веселин Георгиев след атака по десния фланг директно атакува противниковата врата, топката се отби от страничната греда, попадна у Николай Ганчев и той не сгреши за 0:2. До края на полувремето домакините опитваха да атакуват по крилата с цел да променят резултата, но защитата и вратарят на Марек бяха на място и не допуснаха изненада.

След почивката тимът от Дупница излезе с друга схема на игра, която беше изнесена по-напред. В 50-та минута с премерен шут от 15-16 метра Даниел Гогов отбеляза много красиво попадение за 0:3, като това беше негов втори гол до момента. В 61-ва минута след центриране отляво на Николай Ганчев в наказателното поле на домакините Любомир Костов с крак от 4-5 метра направи резултата 0:4. Петото и последно попадение бе реализирано в 71-ва минута, когато Добромир Панчаревски след самостоятелен пробив по десния фланг навлезе в наказателното поле и изпрати топката в близкия ъгъл зад стража на сините за 0:5. До края на срещата младите футболисти на домакините търсеха отбелязване поне на почетно попадение, но защитата на Марек бе много стабилна и не допусна стрелба отблизо.

„Срещата започна с много голямо желание на футболистите на Левски ІІ, търсейки първи да отбележат гол, но това не им се отдаде, защото беше очаквано от наша страна и не допускахме противниковите нападатели да обстрелват нашата врата. В интерес на истината, младите футболисти на Левски имаха превес през първото полувреме и резултатът не отговаряше на играта на терена. През втората част падна силен дъжд, което попречи като цяло на играта на двата отбора. На агресията на футболистите на домакините ние отговорихме с преса в половината им и добре се възползвахме от свободните пространства, като на контри чрез Добромир Панчаревски, Веско Любомиров и Николай Ганчев си свършихме добре работата. Пуснах в заслужена почивка футболистите до понеделник. Следващият ни мач ще бъде в събота на стадион „Искър“ в Самоков срещу местния „Рилски спортист”, сподели Танчо Калпаков – старши треньор на ФК Марек.

Елин Топузаков – старши треньор на Левски ІІ: „Започнахме добре мача. Стояхме по-добре от отбора на Марек. Първият гол, отбелязан в нашата врата след рикошет от фаул, и вторият след груба грешка, се отразиха много негативно на психиката и на играта на момчетата. Все пак моите футболисти са набор 2005, само трима са набор 2004. Намираме се в тежък подготвителен период, което също даде отражение на играта. Доволен съм като цяло от старанието и желанието на момчетата. Дадох шанс поравно на всички. Извършените смени в нашия отбор дойдоха добре дошли за отбора на Марек, в който играят много опитни футболисти, които се възползваха от нашите грешки. Следващият ни контролен мач ще бъде на 27 януари на „Герена“ срещу ФК Кюстендил”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular