Monday, June 24, 2024
HomeСпортМартин Йорданов: ФК „Кюстендил” ще бъде сред основните претенденти за лидерското място

Мартин Йорданов: ФК „Кюстендил” ще бъде сред основните претенденти за лидерското място

Мартин Иванов Йорданов е роден на 19.01.1983 г. в Кюстендил. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на „Велбъжд” (Кюстендил) при треньора Любо Велинов. Дебютния си мач при мъжете прави на 17-годишна възраст с фланелката на „Миньор” (Бобов дол), участник тогава в ЮЗ трета лига. В „Б” група негови треньори в продължение на пет години са Димитър Соколов и Юри Васев. Завръща се отново във „Велбъжд” (Кюстендил) за три години, когато отборът е бил участник във „В” група. През 2007/2008 г. заради поредица от контузии прекратява активната си състезателна дейност и започва треньорска дейност в ДЮШ на „Велбъжд” (Кюстендил). В новосъздадения отбор ФК „Кюстендил”, член на ЮЗ трета лига, е поканен от старши треньора Николай Николов да му бъде асистент, като изказва своята благодарност към него за това, че му е дал шанс за израстването му на новото поприще. След напускането на Николай Николов е поканен да оглави треньорския щаб. Мартин Йорданов е син на известния български футболист Иван Маринов-Масларя. „От баща ми взех най-добрите неща като футболист, а по-късно и като треньор”, сподели Мартин Йорданов.

В дните преди Коледа Мартин Йорданов даде интервю за “Вяра”:

– Как ще оцените представянето на отбора през първата част на настоящото първенство?
– Давам добра оценка на всички футболисти, които защитаваха честта на отбора на ФК „Кюстендил”. Дадох шанс и на таланти от ДЮШ, като двама от тях – Марио Евтимов и Велислав Велинов -се превърнаха в основни състезатели, останалите, макар и с по-малко присъствие на терена, дадоха това, което могат.
– От представянето в кои мачове през есенния дял останахте доволен и от кои не?
– От силните отбори победихме „Оборище” (Панагюрище), „Балкан” (Ботевград), „Витоша” (Бистрица). Допуснахме две загуби – от „Чавдар” (Етрополе) и „Беласица” (Петрич), но според мен не бяхме надиграни на терена.
-Класирането отговаря ли на възможностите на футболистите?
-Да.
– Вече сте наясно с играта на отборите от групата. Кои са тези, които ще атакуват първото място в крайното класиране на първенството?
– „Балкан” (Ботевград), „Беласица” (Петрич), ФК „Кюстендил”, „Витоша” (Бистрица) и „Чавдар” (Етрополе) са с равен шанс.
– Нещо около селекцията – имате ли напуснали от досегашните футболисти и новопривлечени?
– На този етап никой не е дошъл при мен да ме уведоми, че напуска. Да не забравяме, че нашите футболисти са аматьори без договори и всеки момент някой от тях може да си тръгне, без да има последствия за него. Първият новопривлечен е Руслан Иванов от „Чавдар” (Етрополе). Имаме разговори с още футболисти отвън. До старта на зимната подготовка ще има яснота кои ще са те и от кои отбори идват.
– Кога ще стартира зимната подготовка на ФК „Кюстендил”, къде и при какви условия?
– На 10 януари, изключително при местни условия.
– Колко контролни срещи ще изиграят вашите футболисти през подготвителния период?
– Пет. На 22 януари срещу „Пирин 2” (Благоевград), на 29 януари срещу „Етър” (Велико Търново), на 2 февруари срещу „Сливнишки герой” (Сливница), на 5 февруари срещу „Марек” и на 12 февруари срещу „Септември 2” (София). Допълнително ще се уточняват местата за игра и часът. Всичко зависи от атмосферните условия.
– Интересувате ли се от развитието на българския футбол? Кой ще е новият шампион на страната?
– Най-вероятно „Лудогорец” (Разград), имайки предвид досега изиграните срещи и получените резултати на терена.
– Ще се класира ли А-отборът на България най-после за турнирите за ЕП?
– Надявам се този път това да се случи – нашият отбор да се справи с отборите, които се паднаха по жребий, и най-после отборът ни да се появи на европейски терен в официални срещи.
– Къде ще прекарате коледните и новогодишни празници?
– В домашни условия със семейството ми.
– Какво си пожелавате за новата 2022 година?
– На мен и всички около мен много здраве и пълен успех в остатъка от мачове за първенството с отбора на ФК „Кюстендил”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular