Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионПерникОбщина Брезник ще участва в 11-ото издание на доброволческата инициатива "Да изчистим...

Община Брезник ще участва в 11-ото издание на доброволческата инициатива “Да изчистим България заедно”, която ще се проведе тази събота

Община Брезник ще участва в 11-ото издание на доброволческата инициатива “Да изчистим България заедно”, която ще се проведе тази събота, съобщиха от администрацията в града.

Кампанията, организирана от бТВ, е под наслов “Готови сме!”. Тя е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

От Община Брезник уточняват, че желаещите да подкрепят инициативата, ще получат помощни материали. Те ще се раздават в самия ден на почистването в 9:00 ч. пред сградата на местната администрация.

Доброволците могат да изберат кои зони да почистват на територията на града или селата. Събраните от тяхна страна отпадъци ще бъдат извозени с общинска техника след предварително подадена заявка на телефон 07751 2010.

Тази година служителите на Община Брезник и представители на други институции ще отбележат кампанията с акция по почистване на лесопарк “Бърдото” в районите на минерален извор “Желязна вода”, лятното кино, стълбите към хижата и сцената на открито.

През 2023 г. Световният ден на почистване ще се проведе под патронажа на Европейския парламент и с подкрепата на ООН, която включи инициативата в Програмата и Съвета на ООН по околната среда./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular