Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионСанданскиОбщина Сандански започна кампания за плащане на местните данъци и такси

Община Сандански започна кампания за плащане на местните данъци и такси

Няма промяна в размера на налога за настоящата година

Гражданите на община Сандански вече могат да заплащат местни данъци и такса „битови отпадъци” и за настоящата 2022 г.
Такса „битови отпадъци”, данък върху недвижимите имоти и данък върху превозните средства гражданите могат да заплатят всеки работен ден на касите в сградата на Общинска администрация-Сандански или по банков път.
Всички данъчно задължени лица, които предплатят до 30 април (включително) 2022 г. своите задължения в пълен размер, ще се възползват от 5% отстъпка.
Важно за санданчани е да знаят, че местните данъци и такси могат да бъдат заплатени на две равни вноски в следните срокове – до 30 юни (първа вноска) и до 31 октомври (втора вноска) на годината, за която е дължим. След изтичане на сроковете за погасяване на първа и втора вноска на незаплатилите започват да текат лихви.
Патентният данък се плаща на 4 равни вноски, както следва: до 31 януари, до 30 април, до 31 юли и до 31 октомври. Лицата, които до 31 януари на текущата година са подали данъчната декларация и в същия срок са заплатили пълния размер на патентния данък, определен съгласно декларираните обстоятелства, ползват също отстъпка 5 на сто.
Дължимият туристически данък за календарния месец се внася до 15-о число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular