Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионБанскоОткриха част от парите след кражбата на 350 000 лв. от механа...

Откриха част от парите след кражбата на 350 000 лв. от механа в Банско

Искат задържане под стража за 4-мата обвинени в престъплението, предвиденото наказание от е от 3 до 15 г. затвор

Едва 20 000 лв. от откраднатите 350 000 лв. от механа в Банско бяха открити от полицията. Това стана ясно на брифинг, на който бяха разгласени подробности от крупния обир в курортния град. Заради престъплението, извършено на 8 март, преди ден бе проведена специализираната полицейска операция в страната. За част от арестуваните е внесено искане за “задържане под стража”. Това съобщиха на брифинг от Районната прокуратура в Благоевград. Операцията се състоя в пет града – Благоевград, Кюстендил, Монтана, Видин и София. При обира бяха отнети 350 хиляди лева и около 200 грама злато. От откраднатите пари и накити в Банско досега са открити около 20 хиляди лева и значителна част от златните накити.
След получен сигнал за крупната кражба от частен дом, били установени четирима души, съпричастни към нея. Те са с множество криминални прояви за престъпления против собствеността, а единият от тях е с висящо обвинение като член на организирана престъпна група, каза началникът на РУ в Банско Кирил Стоянов.
Той посочи, че самата кражба е станала около в 20: 55 часа на 8 март, чрез взломяване на ПВЦ-врата на втори етаж на жилището, откъдето е проникнато на четвъртия етаж в сградата. Там, от ниша в гардероб, са откраднати 350 хил. лв. и 200 гр. златни накити, докато собствениците на къщата били в механата в сградата.
Задържаните при акцията са общо шестима, сред които и една жена. С повдигнати обвинения са четирима от тях. Предвиденото наказание за това престъпление е от 3 до 15 години затвор. От държавното обвинение допълниха още, че са били претърсени общо 26 обекта в няколко града, както и автомобили. Намерен е бил и боен пистолет, малки количества наркотични вещества, нива с канабис. От откраднатите пари и накити в Банско досега са открити около 20 хиляди лева и значителна част от златните накити.

RELATED ARTICLES

Most Popular