Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионДупницаПолицията: Издирваната Ивана може да е извън Дупница

Полицията: Издирваната Ивана може да е извън Дупница

Сформираха Кризисен щаб към Общината

Има вероятност 17-годишната Ивана Георгиева, която е в неизвестност  от  22 февруари, да е извън територията на община Дупница. Заради това щабът, който е сформиран и е под ръководството на директора на Областната дирекция на полицията в Кюстендил, държи постоянна връзка с колегите си от съседните области. По случая с изчезването на Ивана в прокуратурата вече е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Дупница, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Светослав Григоров. Заедно с него беше и главен инспектор Йордан Зарев – началник на РУ – Дупница.

В издирването продължават да участват доброволци

„Продължаваме активното издирване на 17-годишната Ивана Георгиева. Същата е в неизвестност от 22 февруари, когато в 20 часа родителите са посетили управлението на полицията и са потърсили помощ, тъй като не се е прибрала и нямат връзка с нея. Същата незабавно е обявена за общодържавно издирване и по случая са предприети активно издирвателни мероприятия.

Повече от 85 часа сме на терен. По случая е сформиран щаб под мое ръководство, който работи активно. В него са включени служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Жандармерия“. За последните 3 денонощия служителите обходиха повече от 600 дка площ в широк периметър на територията на община Дупница, като детайлно са проверени всички крайпътни дерета, вилни зони и уязвими места. До момента действията ни не се увенчават с успех.

Това ме навежда на мисълта, че има възможност момичето да не се намира на територията на община Дупница, поради което активно поддържаме връзка и взаимодействие с колегите от съседните областни дирекции.

По този повод искам да призова всеки гражданин, който има значима информация за местонахождението на Ивана, незабавно да подаде сигнал на тел.112. Наред с нашите служители по случая активно работят и доброволци, като беше използвана необходимата техника – термокамера, дронове и следови кучета“, каза директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Светослав Григоров на брифинг в понеделник.

От полицията отбелязаха, че не изключват нито една версия. Подчертаха, че всеки един сигнал е проверен детайлно.

Освен намереното яке на Ивана няма други следи от нея. Предвижда се повторен обход на някои от районите, които са  обходени в тъмната част на денонощието. Служители на РУ – Дупница са установили контакт с представители на обекти, които осъществяват дейност извън населени места за получаване на информация и съдействие. Стана ясно, че в понеделник на терен са работили 150 служители, а периметърът на търсене е  разширен. Към работата на щаба са се присъединили и служители на ГДНП – МВР.

13 служители на ЮЗДП се включиха в издирвателната акция

В понеделник стана ясно, че кметът на Дупница Първан Дангов сформира кризисен щаб за търсенето на Ивана. В него участват представители на полицията, пожарната, Горско стопанство,  Агенция за закрила на детето и социално подпомаган, РЗИ, както и служители на общинска администрация.

След поискана помощ от страна на новото формирование от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) 13 служители са се включили в акцията по издирването, съобщиха от ЮЗДП. Шестима горски служители от Централното управление на ЮЗДП и седем от Държавното горско стопанство “Дупница”, с високопроходими автомобили, участват в търсенето на момичето.

В издирването продължават да участват и доброволци. В понеделник към 17 часа пред управлението за указания за търсенето се бе събрала група, в която бяха ученици от ПГ „Хр. Ботев“ и кметът на с. Самораново Райко Цветков.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular