Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаПродават 4 общински имота - в Грамаде, Дяково и Дупница

Продават 4 общински имота – в Грамаде, Дяково и Дупница

Общината в Дупница подготвя продажбата на 4 свои имота, става ясно от докладни записки до местния парламент. Едното от предложенията е за прекратяване на съсобственост върху парцел от 567 кв. м село Грамаде. Съсобственичката Елена Никова е заявила желание да прекрати съсобствеността чрез изкупуване на частта на общината, чиято пазарна оценка е в размер на 705 лв.

Другите две докладни касаят парцели, частна общинска собственост, в село Дяково. Първият е с площ 1 037 кв. м и пазарна оценка – 22 052 лв. Вторият е 1 000 кв.м, с пазарна оценка 21 265 лв.

„Специализирани бизнес системи” АД, представлявано от Кирил Желязков, иска да купи парцел от 177 кв. м на ул. „Елин Пелин” № 3 в Дупница. Теренът, също частна общинска собственост, е с пазарна оценка, изготвена от експерт-оценител, в размер на 10 233 лв.

От общинските съветници се иска да разрешат стартирането на процедури за продажбата. Предлага се още пазарните оценки на имотите да бъдат приети за начални цени за наддаване при предстоящите търгове. Общинският съвет ще вземе решение по докладните на последното си за сезона заседание, което е насрочено за 15 юли.

RELATED ARTICLES

Most Popular