Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионПерникПрокурорският син от Перник отива на съд за 8 престъпления, продължават да...

Прокурорският син от Перник отива на съд за 8 престъпления, продължават да постъпват сигнали

18-годишният прокурорски син Васил Михайлов е предаден на съд за 8 извършени от него престъпления .Това съобщиха на брифинг от Софийската районна прокуратура. Той ще отговаря по събрани доказателства за 7 случая на нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди и една закана за убийство – всички те, извършени в годината преди да бъде задържан. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание до 10 години затвор.

По отношение на Михайлов  продължават да постъпват множество сигнали в Софийска районна прокуратура, касаещи други пострадали лица, за които разследвания тепърва предстои да бъдат образувани, за да се прецени дали същият да бъде привлечен за други осъществени от него деяния”, заяви Иван Стефанов – заместник- районен прокурор на София.

“Идват сигнали и по стари случаи. Прокуратурата е безкомпромисна към извършителите на престъпленията. За период само от 7 месеца прокуратурата успя, със съдействието на СДВР, за което изказваме специални благодарности за отличната работа, да разпита 45 човека като внесе в Софийския районен съд материали в обем на 12 тома, с които обвиняемият Васил Михайлов е предаден на съд за извършени от него 8 престъпления, между които леки телесни повреди, средни телесни повреди, закана за убийство, както и хулиганство”, съобщи прокурор Стефанов.

Има нов сигнал от преди няколко дни от служител на Дирекция “Охрана”, че Михайлов е отправял заплахи за саморазправа, докато е бил задържан под стража. Това е станало само преди дни, съобщи прокурор Иван Стефанов от Софийската районна прокуратура. По случаите е образувано досъдебно производство за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

Внесените материали в Софийския районен съд са 12 тома. Всички сигнали се разследват.Част от случаите, за които Михайлов е предаден на съд, са извършени през ноември и декември 2021 г., както и от март до юни 2022 г. Извършени са над 10 експертизи, а разходите по разследването са над 5000 лева.

Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов беше задържан в средата на юни, след като футболният треньор Румен Андонов подаде сигнал за нанесен побой от Михайлов върху него. След като мъжът даде гласност на случая, се оказа, че не е единственият потърпевш от Михайлов.

Стана ясно, че е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око. След това младежът е отправил закани за убийство на съпругата на мъжа, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Всички престъпления са извършени в Перник.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular