Tuesday, June 18, 2024
HomeНовиниБългарияПътните строители блокираха възлови пътища в страната

Пътните строители блокираха възлови пътища в страната

Блокада и протести на жълтите павета и на основни пътни артерии в страната. Инициативата е на Браншова камара “Пътища”, а причината – неизплатените над 1 милиард лева за строителство и поддръжка на пътищата у нас. В рамките на седмица това е втори национален протест на пътните фирми.
В София протестът започна в 9.00 ч. пред Народното събрание. Минути преди 10 часа на жълтите павета пристигнаха и няколко камиона. Демонстрантите пък тръгнаха на шествие към сградата на Министерския съвет. Демонстрациите продължиха около два часа. Към служителите в пътните фирми се присъединиха и работещи в автошколите у нас.
В Бургас пътните строители от четири фирми също протестират. Точно в 12 часа блокираха движението през Айтоски и подстъпа към Ришки проход. Не са съгласни с евентуалното 50% изплащане на сумите. Хората са недоволни и от това, че вече втори месец не са получили своите заплати.
В Русе протестиращите се събраха на пътя Русе- Бяла, както и при подхода към граничен пункт “Дунав мост”. В Хасковска област протест затрудни движението на две места – главния път за Димитровград и магистрала “Марица” край Свиленград.
Пътят Русе-Свиленград, важна пътна артерия за региона, бе затворена от пътностроителни фирми. Протести бяха предвидени през целия ден и в редица други градове на страната.

RELATED ARTICLES

Most Popular