Tuesday, June 18, 2024
HomeРегионБлагоевград Рецидивист нападна с брадва кмета на Струмяни

 Рецидивист нападна с брадва кмета на Струмяни

Мъжът, отправил и заплахи за убийство, е задържан от полицията

Рецидивист вдигнал брадва и заплашил с убийство кмета на община Струмяни Емил Илиев. Екшънът се разиграл в събота следобед, докато кметът Емил Илиев и двамата управници на селата Раздол и Микрево проверявали инфраструктурата на Раздол заради постоянна липса на вода.

Изведнъж на пътя им излязъл Костадин Варсаминов, препречил им пътя и вдигнал брадва срещу общинския кмет Емил Илиев. Казал, че сега ще го съсече и убие. Само намесата на другите двама управници е прекратила възможността да стане сериозно престъпление. Извикана е полиция, която е задържала 43-годишния мъж.

„Варсаминов е агресивен човек, тероризира от години целия район. Наскоро преби две жени, бабите живеят в страх. Сезираме полиция и прокуратура, има множество жалби и досъдебни производства, лежа три месеца в затвора, излезе и продължи да плаши хората. Трябва властите да вземат спешни мерки, а не чакаме да стане белята и тогава да реагираме, каза кметът Емил Илиев, цитиран от Trud.

Варсаминов е рецидивист, многократно осъждан и лежал в затвора. Прогонен е от Сандански, но се заселил в района на село Раздол и малтретира останалите да живеят там възрастни хора. Заграбва чужда собственост, загражда общински имоти, пасе овце. Хората казват, че той е оскотял и се страхуват от него.

Те поискаха Варсаминов да бъде изселен принудително от село Раздол.

43-годишният Костадин В., който размаха брадва и се закани с убийство към кмета на община Струмяни Емил Илиев, е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата. Във вторник ще бъде внесено искане в Районния съд в Сандански за определяне на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”, съобщи „24 часа“.

Срещу Костадин има две обвинения за закана с убийство – към кмета Илиев, срещу когото размахал брадва, и словесна закана срещу кмета на село Раздол Георги Пендурков, на когото пък казал: “Ще те ликвидирам”.

RELATED ARTICLES

Most Popular