Home Регион Перник След напрежението в ОбС Перник: Председателят Димитър Колев подаде оставка

След напрежението в ОбС Перник: Председателят Димитър Колев подаде оставка

0
След напрежението в ОбС Перник: Председателят Димитър Колев подаде оставка
Снимка - Perniknews

Председателят на Общинският съвет в Перник Димитър Колев подаде оставка. Оттеглянето си от ръководния пост той обясни с лични мотиви. Решението на Колев дойде на фона на обтегнатите му отношения с част от съветниците и създалото се в последно време напрежение в работата на ОбС.

Колев ще остане редови съветник от групата на ВМРО- БНД- ЗНС – ОБТ Български лейбъристи. Той е начело на пернишкия парламент от три години. По думите му ръководеният от него Общински съвет е работил много продуктивно и интензивно. Той подчерта, че е имал чудесно взаимодействие в ръководството на община Перник, координирайки работата на Общинския съвет и общинската администрация. Колев припомни, че на последните две заседания се е появило напрежение, били са прекратени поради липса на кворум. Експредседателят заяви, че не желае да бъде причина за напрегната обстановка и затова се оттегля доброволно.

Предстои да бъде насрочена извънредна сесия, на която да бъде избран нов председател. Коментира се, че най вероятно това ще бъде Денислав Захариев, който оглавява групата съветници на ГЕРБ.
Сесията в четвъртък бе ръководена от зам.-председателя на ОбС Милена Миланова. Тя започна с полагането на клетва от новоизбрания кмет на село Богданов дол Людмила Симеонова. С едноминутно мълчание съветниците почетоха паметта на големия български писател Антон Дончев, който е и почетен гражданин на Перник.