Tuesday, April 30, 2024
HomeРегионПерникПрокурорският син, вилнял из Перник, излиза от ареста

Прокурорският син, вилнял из Перник, излиза от ареста

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест

Софийският градски съд постанови мярка за неотклонение “домашен арест” на Васил Михайлов от Перник, обвинен в побой след като видеа с проявената жестокост срещу различни хора бяха публикувани в интернет. С решението си Софийски градски съд отмени определението на Софийския районен съд, с което на Васил Михайлов е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”.
Съдът прие, че има обосновано предположение, че Михайлов е извършил трите престъпления, за които е обвинен, тъй като до момента показанията на пострадалите не са опровергани. Въпреки че законовият срок за задържане не е надвишен, неговата продължителност е снижила опасността от извършване на престъпление, смятат магистратите. Съдът отбеляза и факта, че обвиняемият е неосъждан. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.
Припомняме, че преди няколко месеца 18- годишният Васил Михайлов беше задържан при специализирана акция заради сигнали подадени от граждани че лицето е извършило серия от показни побои като те датират от години назад. На 12.05.2022 г. е образувано досъдебно производство, че на 09.04.2022 г. той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. На 20.05.2022 г. материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Перник. Тогава той влезе в ареста за постоянно. Местни жители се оплакваха, че прокурорският син е пребивал системно хора в Перник, но от страх никой не е подавал жалби.
„Всяко едно дело има отвод на цялата прокуратура и е изпратено във Върховната касационна за определяне на друга прокуратура“, коментира тогава Галина Антова, окръжен прокурор на Перник пред бТВ. „Всички граждани са равни пред закона, ние полагаме огромни усилия да демонстрираме това, да спечелим доверието на гражданите и да покажем, че разследването ще бъде пълно, всестранно и обективно. Молим българските граждани, които евентуално са били потърпевши от агресията на обвиняемия да се обърнат или към СРП или към органите на СДВР“, каза прокурорът Георги Иванов. На 29.05.2022 г. е започнато друго досъдебно производство, след като според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишния Андонов. Последната му криминална проява беше от месец юни за нанасяне на тежка телесна повреда на 61-годишен перничанин.
18-годишният Васил Михайлов е син на Бисер Михайлов, който по време на случилото се беше заместник окръжен прокурор на Перник. След ареста на сина му Бисер Михайлов сам поиска да бъде освободен от ръководния пост и да остане редови обвинител.

RELATED ARTICLES

Most Popular