Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионДупницаСпортната зала в Дупница празнува с концерт 6 г. от обновяването си

Спортната зала в Дупница празнува с концерт 6 г. от обновяването си

Спортната зала в Дупница празнува 6 г. от обновяването си

Концерт по случай 6 -ата година от мащабния ремонт и обновлението на Спортната зала ще се състои в Дупница на 19 април. В програмата ще участват местни самодейни състави и групи. Това са ДЮФА „Дани” с хореограф и художествен ръководител Воин Войнов, ТС „Зора” на Дилиана Диканска, група от Школата за модерни танци „Денс машийн“, ръководена от Александър Димитров, Вокалната група „Арт Поп” и Мъжкият хор „Св. Иван Рилски”, ръководени от Таня Камбурова, Клубът за здраве и дълголетие „Марек”, чийто ръководител е Ирина Топалова, СК по художествена гимнастика „Радея” с треньор Радмила Христова.
„Приели сме за рожден ден на залата 16 януари. На тази дата преди 6 години бе издаден Акт 16 за въвеждане в експлоатация на съоръжението. Тогава ние, тримата работещи в залата, си дадохме обещание, че докато сме там, ще отбелязваме тази дата. Спазваме обещанието, от 3 г. празнуваме с концерт. Тази година той ще се проведе със закъснение заради противоепидемичните мерки през януари. Даваме възможност за изява главно на децата от различни формации в града. Момичетата от клуба по художествена гимнастика ще включат в танца си макет на торта, с което ще напомнят за повода за изявите”, каза управителят на залата Васил Панчев. То подчерта, че възможностите за тренировки и международни срещи по най-различни спортове на залата имат високата оценка не само на дупничани, но и на специалисти и състезатели на световно ниво от страната и чужбина. „Гордеем се със залата и с високата оценка, които тя е получавала. През 2016 година, по време на Балканското първенство по таекуондо олимпийската шампионка Милица Мандич от Сърбия заяви пред две от националните телевизии, че проведената в Дупница балканиада е била най- добрата до сега. За нас е голяма придобивка настилката от тарафлекс, каквато имат само 3-4 зали в страната. Тази настилка обхваща 1060 кв. м площ и позволява провеждането на международни състезания по волейбол. Благодарни сме за нея на кмета Методи Чимев, който аз определям като спортен кмет, защото ни съдейства нещата в залата да се случват по най-добрия начин. Прощъпулникът на залата беше мачът на тогавашния световен шампион „Белогорие” от Белгород, Русия, с ВК „Марек Юнион-Ивкони“ – Дупница, през 2015 г. През 2017 и 2018 година нашата зала бе предпочетена от националните волейболни отбори на Иран и Алжир, които играха контроли за подготовка за световни първенства в Дупница. Те бяха отседнали в хотел в Боровец и можеха да изберат зала в друг град, но пътуваха до тук, плащаха си наем и ползваха нашата зала. Това също е висока оценка. В нашата зала два пъти става шампион по тенис на маса СКТМ „Марек-Дигеста спорт” -Дупница”. Имам зелена светлина от кмета Чимев и до Празника на града- 19 октомври, ще превърнем фоайето на залата в музей на спорта в Дупница”, коментира Панчев.
Концертът е от 17.30 часа, входът е свободен.
На 25 април в залата ще се проведе великденски турнир по табла, организиран от община Дупница, припомниха оттам. За първите трима в крайното класиране ще бъдат осигурени финансови награди.
Регламентът предвижда да се играе по „швейцарска“ система по 2 партии – обикновена. Регистрацията за турнира е в деня на състезанието от 09.30 часа, след което започва и самият турнир. В състезанието могат да участват само пълнолетни, без такса за участие. Записването е до 17.30 часа на 20-и април в Спортна зала или на тел. 0898 705 832.
Припомняме, че благодарение на ремонта, приключил през 2015 г., Спортната зала в Дупница отговаря на изискванията за провеждане на състезания на международната и европейска федерация по волейбол и бескетбол. Залата е изградена през 1976 г. и допреди
Залата е изградена през 1976 година и до 2015 година не е ремонтирана.

RELATED ARTICLES

Most Popular