Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионПерникСъбират дарения за издаване на книга - албум в Перник

Събират дарения за издаване на книга – албум в Перник

Дарителска кампания за издаване на книга – албум “Дворец на децата – Перник” се организира в миньорския град, съобщиха от Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ЦПЛР – ОДК).
Инициативата е по случай 70-годишния юбилей от създаването на извънучилищни дейности в Перник, който ЦПЛР – ОДК ще чества догодина. Детският комплекс спечели многобройни отличия и награди за този период и се утвърди у нас и в Европа като емблема на извънучилищните дейности. Във връзка с това сдружение “Училищно настоятелство ЦПЛР – ОДК Перник”, заедно с инициативен комитет стартира кампания за набиране на средства за книгата, която да разкаже историята и мисията, резултатите и постиженията на децата от всички артистични форми, съществуващи в Дома от създаването му до днес.
Това са хор „Родна песен”, балетен състав, фолклорен ансамбъл “Граовче”, детско-юношески театрален състав и студио, куклен състав, литературно-творческо студио, школите по изобразително изкуство и музика, отделите „Художествено възпитание”, “Наука и техника”, “Физкултура и туризъм” и др.
Инициатори на кампанията са настоящият директор на ЦПЛР – ОДК Татяна Китанова, бившият директор Рахила Авиотова, Васил Стоянов – бивш завеждащ отдел “Наука и техника” и Валерия Чакърова – бивш директор на “Държавен архив” – Перник и служител в детския комплекс.
Автор на книгата е Рахила Авиотова – дългогодишен директор, под чието управление се изгражда и настоящата сграда. В продължение на години Авиотова е систематизирала фактите и е описала историята на детския комплекс. Сумата, необходима за отпечатване на книгата, е около 25 000 лв.
Кампанията предвижда набиране на средства в електронна платформа, както и по банкова сметка. В инициативата като основен дарител ще се включи община Перник. Кампанията е съгласувана с общинското ръководство.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular